«Καλάθι των Χριστουγέννων»: Η προσθήκη και οι… ηχηρές απουσίες

«Καλάθι των Χριστουγέννων»: Η προσθήκη και οι… ηχηρές απουσίες
AMSTERDAM - Shoppers in a supermarket, the day before Christmas. ANP REMKO DE WAAL netherlands out - belgium out (Photo by REMKO DE WAAL / ANP MAG / ANP via AFP) Photo: AFP
Ένα επιπλέον προϊόν στο γιορτινό καλάθι.

Ο υπουργός Ανάπτυξης Κώστας Σκρέκας μιλώντας την Τετάρτη στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ έκανε γνωστό ότι στο «Καλάθι των Χριστουγέννων» προστίθεται το χοιρινό κρέας.

Όπως διευκρίνισε, θα περιέχει αρνί κατσίκι, χοιρινό, γαλοπούλα, τσουρέκι, βασιλόπιτα και σοκολάτες και θα ισχύει από τις 13 Δεκεμβρίου έως 3 Ιανουαρίου.

Ο στόχος είναι ειδικά για τις τιμές των αμνοεριφίων να διατηρηθούν σε χαμηλά επίπεδα, σημείωσε ο υπουργός.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

«Θα ζητήσουμε από τις αλυσίδες σούπερ μάρκετ οι τιμές να διαμορφωθούν και κάτω από πέρυσι το Πάσχα. Είμαστε σε επαφή ώστε να μειωθούν οι τιμές έως 10%» είπε και πρόσθεσε ότι οι τιμές αρνιών και κατσικιών κυμαίνονται από 11 έως 12,5 ευρώ και στόχο είναι τα Χριστούγεννα να πωλούνται περίπου 10 ευρώ το κιλό.

Τα μελομακάρονα και οι κουραμπιέδες παραμένουν και φέτος εκτός του καλαθιού, σημείωσε, ενώ πρόσθεσε ότι στα σούπερ μάρκετ υπάρχουν 1.286 προϊόντα με χαμηλές τιμές για έξι μήνες.

Αναφορικά με τις προσφορές στα καταστήματα ο Κώστας Σκρέκας υπογράμμισε ότι έρχεται ρύθμιση στις αρχές του 2024 που θα βάλει τέλος στις εικονικές προσφορές.

ΔΕΙΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ: