Και η Skoda στο σκάνδαλο Volkswagen: 1,2 εκατ. οχήματα με το παράνομο λογισμικό

Και η Skoda στο σκάνδαλο Volkswagen: 1,2 εκατ. οχήματα με το παράνομο λογισμικό
epa04930608 The new Skoda Superb Combi model of the Volkswagen Group is presented to the guests of the 'Volkswagen Group Night' ahead of the first media day of the upcoming International Automobil Exhibition IAA, at the Ball Game arena in Frankfurt/Main, 14 September 2015 evening. The IAA will open its gates in Frankfurt from 17 to 27 September 2015. EPA/FREDERIK VON ERICHSEN

Η μια μετά την άλλη οι θυγατρικές του γερμανικού ομίλου παραδέχονται την ύπαρξη του διαβόητου λογισμικού.

Η Skoda, η θυγατρική του ομίλου Volkswagen στην Τσεχία, ανακοίνωσε τη Δευτέρα ότι 1,2 εκατομμύρια οχήματά της είναι εφοδιασμένα με το λογισμικό που παραποιεί τα αποτελέσματα των ελέγχων για τις εκπομπές καυσαερίων.

Ο εκπρόσωπος της τσεχικής εταιρείας, Γιόζεφ Μπάλαζ, επιβεβαίωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο ότι πρόκειται για οχήματα που κυκλοφορούν σε όλον τον κόσμο και έχουν κατασκευαστεί στο παρελθόν. Ο εκπρόσωπος τόνισε ότι τα αυτοκίνητα που είναι εφοδιασμένα με τους “ύποπτους” κινητήρες, τους ΕΑ 189, είναι “απολύτως ασφαλή” για να κυκλοφορούν στους δρόμους.

Το υπουργείο Μεταφορών της Τσεχίας είχε ανακοινώσει την περασμένη εβδομάδα ότι θα ανακαλέσει τα αυτοκίνητα αυτά προκειμένου να ελεγχθούν. Πρόκεται κυρίως για οχήματα ντίζελ που κατασκευάστηκαν από το 2009 μέχρι το 2013.

Νωρίτερα σήμερα και η εταιρεία Audi ανακοίνωσε ότι 2,1 εκατομμύρια οχήματά της είναι εφοδιασμένα με το λογισμικό αυτό που τοποθετούσε η Volkswagen.