Νέα αεροπορική τουρκικών συμφερόντων θα πετάει από Ελλάδα

Νέα αεροπορική τουρκικών συμφερόντων θα πετάει από Ελλάδα

Η τουρκική εταιρεία «Odin Aviation» σχεδιάζει την είσοδο της στην αγορά με έδρα την Αθήνα.

Η τουρκική εταιρεία «Odin Aviation» θέλει να συστήσει αεροπορική εταιρεία πτήσεων charter που θα αρχίσει να πετάει από την Ελλάδα προς ευρωπαϊκούς προορισμούς, Ισραήλ και Ρωσία από την 1Μαΐου 2015. Σύμφωνα με άρθρο του Voria.gr, θα μπει στην αγορά με πτήσεις charter για Ευρώπη, Ισραήλ και Ρωσία: «H εταιρεία θα είναι ελληνική, θα έχει hub στην Αθήνα και θα στηριχθεί κυρίως σε τουρκικά κεφάλαια. Έχουμε ήδη εκπονήσει μελέτη βιωσιμότητας και οικονομικό σχεδιασμό και είμαστε στη φάση διερεύνησης των τυπικών διαδικασιών. Στις επόμενες ημέρες θα έχουμε σχετική συνάντηση στο υπουργείο Μεταφορών», αποκάλυψε στo Voria.gr o πρόεδρος της εταιρείας Σερκάν Γιαζίκιογλου.

Όπως είπε ο Τούρκος επιχειρηματίας, η υπό σύσταση εταιρεία θα ξεκινήσει με την υλοποίηση επένδυσης ύψους 4-5 εκατ.δολ., ενώ υπάρχει από πλευράς «ODIN Avation» επιθυμία προσέλκυσης και ελληνικών κεφαλαίων, μέσω συνεργασίας με εταίρο που θα κατέχει μειοψηφικό μετοχικό κεφάλαιο στο νέο αερομεταφορέα.

Η εταιρεία, που θα έχει έδρα στην Αθήνα, σχεδιάζεται να αρχίσει πτήσεις το Μάϊο του 2015 με δύο αεροσκάφη Airbus A320, τα οποία στη πενταετία θα αυξηθούν σε πέντε.

Διαβάστε περισσότερα: 

Η Turkish Airlines φέρνει μαζικά Τούρκους στη Θεσσαλονίκη

Πώς μια φτηνή πτήση της Ryanair μπορεί να σας στοιχίσει πολύ ακριβά

Η δυναμική επιστροφή της Astra Airlines