Ο μεγάλος διαγωνισμός τεχνολογίας της Microsoft Ελλάς επιστρέφει

Ο μεγάλος διαγωνισμός τεχνολογίας της Microsoft Ελλάς επιστρέφει
Photo:

Φοιτητές και μαθητές άνω των 16 ετών μπορούν να συμμετέχουν στο «Ιmagine Cup».

Το «Imagine Cup», ο μεγάλος διαγωνισμός νεανικής καινοτομίας της Microsoft Ελλάς, επιστρέφει και φέτος. Η εταιρεία καλεί φοιτητές και μαθητές άνω των 16 ετών να επισκεφτούν την ιστοσελίδα http://www.imaginecup.com και να δηλώσουν συμμετοχή στον διαγωνισμό τεχνολογίας που θα διοργανωθεί για 12η χρονιά.

Για μια ακόμη χρονιά οι διαγωνιστικές κατηγορίες θα είναι τρεις: «World Citizenship» (Πολίτης του Κόσμου), «Games» (Παιγνίδια) και «Innovation» (Καινοτομία). Το πρώτο βραβείο σε κάθε κατηγορία ξεπερνάει τα 50.000 δολάρια.

Αναλυτικότερα:
– Games: Σε αυτή την κατηγορία διακρίνονται τα πιο συναρπαστικά και διασκεδαστικά παιχνίδια που απευθύνονται σε νέους και εφήβους και έχουν δημιουργηθεί σε Windows 8, Windows Phone ή με τη χρήση του Kinect SDK.

– World Citizenship: Σε αυτή την κατηγορία διακρίνεται η εφαρμογή λογισμικού που έχει την προοπτική να επιδράσει θετικά στην ανθρωπότητα.

– Innovation: Αυτή η κατηγορία απευθύνεται στις πιο πρωτοπόρες και καινοτομικές εφαρμογές.

Παράλληλα, θα υπάρχουν και άλλοι online διαγωνισμοί όπου μπορούν να λάβουν μέρος οι φοιτητές και οι μαθητές, σε κατηγορίες όπως: δημιουργία εφαρμογής για Windows 8 και Windows Phone, Apps for Office Challenge, Visual Studio Online Boost.

Διαβάστε ακόμη:  Το µοντέλο εργασίας της Microsoft Hellas

Η Ελλάδα συμμετέχει στον διαγωνισμό από το 2004, έχοντας πετύχει αξιοσημείωτες διακρίσεις ιδίως στην κατηγορία της ανάπτυξης λογισμικού (Software Design): τρίτη θέση το 2004 με το project SmartEyes και δεύτερη θέση το 2005 με το project Sign2Talk. Το 2011, η χώρα συμμετείχε με δύο ομάδες στους παγκόσμιους τελικούς στη Νέα Υόρκη. Στην κατηγορία του «Software Design» συμμετείχε με το project Epione και στην κατηγορία της διαλειτουργικότητας του λογισμικού («Interoperability Challenge») συμμετείχε με το project Touring Machine, το οποίο και πήρε την πρώτη θέση στην κατηγορία του, με τους νικητές να κερδίζουν το ποσό των 8.000 δολαρίων. Το 2012, η Ελλάδα συμμετείχε με την ομάδα Symbiosis, η οποία ήταν ανάμεσα στις έξι καλύτερες ομάδες του κόσμου στην κατηγορία Software Design.

Το 2013 οι συμμετοχές ξεπέρασαν τις 250.000 από όλο τον κόσμο, αναδεικνύοντας την ευρηματικότητα των φοιτητών και των μαθητών.

Οι ελληνικοί τελικοί στις τρεις βασικές κατηγορίες Games, World Citizenship και Innovation θα πραγματοποιηθούν στις 30 Απριλίου 2014. Για τη συμμετοχή στους ελληνικούς τελικούς οι υποψήφιες ομάδες θα πρέπει να έχουν εγγραφεί στο www.imaginecup.com μέχρι την 1η Απριλίου 2014, να υποβάλουν την αίτηση συμμετοχής και να στείλουν ένα δείγμα της εφαρμογής τους στη διεύθυνση v-digkan@microsoft.com μέχρι και την 15η Απριλίου 2014.

Microsoft Hellas: Πτώση σε έσοδα και κέρδη τη χρήση 2012 – 2013

Θα επιλεχθούν οι καλύτερες ομάδες, που θα προκριθούν στην τελική φάση, προκειμένου να παρουσιάσουν στους ελληνικούς τελικούς. Αυτές οι ομάδες θα ενημερωθούν μέχρι τις 20 Απριλίου για τον τρόπο παρουσίασης της ιδέας και της εφαρμογής τους στους κριτές.

Οι τρεις νικήτριες ομάδες (μία για κάθε κατηγορία) θα έχουν τη δυνατότητα να συμμετάσχουν στους παγκόσμιους ημιτελικούς τον Μάιο του 2014. Πάνω από 35 ομάδες από όλο τον κόσμο που θα συμμετάσχουν στους ημιτελικούς, θα προκριθούν στους παγκόσμιους τελικούς, οι οποίοι θα πραγματοποιηθούν από 29 Ιουλίου ως 1 Αυγούστου 2014, στα κεντρικά γραφεία της Microsoft, στο Σιάτλ των ΗΠΑ.

Όσοι φοιτητές και μαθητές άνω των 16 ετών ενδιαφέρονται να εγγραφούν στο «Imagine Cup 2014», μπορούν να επισκεφθούν την ιστοσελίδα imaginecup.com.