Πώς οι πρωταγωνιστές στα «Φιλαράκια» έγιναν διάσημοι και απίστευτα πλούσιοι

Πώς οι πρωταγωνιστές στα «Φιλαράκια» έγιναν διάσημοι και απίστευτα πλούσιοι
MUST SEE TV: AN ALL-STAR TRIBUTE TO JAMES BURROWS -- Pictured: (l-r) Matt LeBlanc, Lisa Kudrow, James Burrows, David Schwimmer, Jennifer Aniston, Courteney Cox -- (Photo by: Chris Haston/NBC/NBCU Photo Bank via Getty Images)

Μέχρι και σήμερα, οι ηθοποιοί της δημοφιλούς σειράς λαμβάνουν ετησίως περίπου 20 εκατ. δολάρια ο καθένας.

Τα «φιλαράκια», οι πρωταγωνιστές της δημοφιλέστερης σειράς του NBC, βρέθηκαν ξανά μαζί, στο πλαίσιο ενός δίωρου αφιερώματος στον σκηνοθέτη Τζέιμς Μπάροους.

Το σόου προβλήθηκε την Κυριακή το βράδυ στο αμερικάνικο τηλεοπτικό δίκτυο και το «παρών» έδωσαν οι πέντε από τους έξι βασικούς συντελεστές της σειράς, καθώς ο Μάθιου Πέρι βρίσκεται στο Λονδίνο, προετοιμάζοντας μία θεατρική παράσταση.

Λίζα Κούντροου, Τζένιφερ Ανιστον, Κόρτνεϊ Κοξ, Ματ ΛεΜπλανκ και Ντέιβιντ Σουίμερ θυμήθηκαν διάφορα περιστατικά από την εποχή που η σειρά παιζόταν στην τηλεόραση και σάρωσε σε τηλεθέαση παγκοσμίως.

Εάν αναρωτιέστε γιατί αυτή η αναστάτωση για το «reunion» παρακάτω θα σας παραθέσουμε το λόγο: Κατά τις δέκα περιόδους όπου προβλήθηκε η σειρά, βρισκόταν σταθερά στις δέκα καλύτερες σειρές της τηλεόρασης, ακόμη και στην πρώτη της σεζόν. Η δημοτικότητά της δεν εξασθένισε ποτέ μέχρι και το τελευταίο επεισόδιο, το οποίο παρακολούθησαν 52.500.000 τηλεθεατές.

Τα «Φιλαράκια» έχουν γίνει αναπόσπαστο κομμάτι των τηλεθεατών και παρακολουθούνται από πολλούς μέχρι και σήμερα. Σημειώνεται ότι η Warner Bros. κερδίζει ένα δισ. ετησίως σε έσοδα, ενώ τα μέλη του καστ την περίοδο των γυρισμάτων ελάμβαναν ένα εκατ. δολάρια ο καθένας ανά επεισόδιο και σήμερα οι πρωταγωνιστές κερδίζουν 20 εκατ. δολάρια το χρόνο χωρίς να κάνουν τίποτα!

Παρακάτω θα σας παρουσιάσουμε την πορεία του κάθε πρωταγωνιστή από την ημέρα που «έπεσε» η αυλαία της δημοφιλούς σειράς:

Jennifer Aniston

H Jennifer Aniston υποδύθηκε στη σειρά τη Rachel Green, η οποία μετακόμισε στη Νέα Υόρκη για να ανεξαρτητοποιηθεί από την οικογένειά της και τον πρώην αρραβωνιαστικό της. Ύστερα από αυτήν τη σειρά ακολούθησε μια επιτυχημένη καριέρα, πρωταγωνιστώντας σε πολλές ταινίες, όπως το «The Break-Up» και το «Horrible Bosses», ενώ στην πορεία κυκλοφόρησε τρία αρώματα με το όνομά της. Τέλος, το 2015 η ίδια υπέγραψε μια συμφωνία αξίας πέντε εκατ. δολαρίων προκειμένου να διαφημίσει την αεροπορική εταιρεία Emirates.

Courteney Cox

Η Courtney Cox έκανε τα πρώτα της βήματα ως ηθοποιός με την εμφάνισή της στην ταινία «Masters of the Universe», ωστόσο η καριέρα της απογειώθηκε όταν υποδύθηκε τη Monica Geller στα «Φιλαράκια». Στη συνέχεια, η ίδια συμμετείχε στην κωμική σειρά «Cougar Town», η οποία προβλήθηκε στην τηλεόραση από το 2009 έως το 2015 και κέρδισε το ενδιαφέρων 11 εκατ. τηλεθεατών.

David Crane

Ο David Crane, ένας από τους δυο παραγωγούς της σειράς, έγινε γνωστός και από άλλες κωμικές σειρές όπως το «Dream On», το οποίο παιζόταν στην τηλεόραση για έξι χρόνια και το «Veronica’s Close», το οποίο προβλήθηκε στο NBC από το 1997 έως το 2000. Μετά τα «Φιλαράκια», ο Crane συμμετείχε σε δυο ακόμη σειρές, στη «The Class» και το «Episodes».

Marta Kauffman

Η συνεργάτιδα του David Crane ως εκτελεστικός παραγωγός ήταν η Marta Kauffman. Μετά τα «Φιλαράκια» η Kauffman ο σεναριογράφος της σειράς «Sex and the City», συνεργάστηκαν στην κωμική σειρά «Related» που προβλήθηκε για ένα έτος.

Lisa Kudrow

H Lisa Kudrow υποδύθηκε τη Phoebe Buffay στα «Φιλαράκια» κι έγινε αγαπητή από το κοινό για την απλότητά και το αθώο της χιούμορ. Στη συνέχεια, συμμετείχε στο «Romy and Michele’s High School Reunion», το «Analyze This» και το «Wonderland», ενώ το 2005 έγραψε και πρωταγωνίστησε στη σειρά του HBΟ «The Comeback», η οποία προβλήθηκε στην τηλεόραση για ένα χρόνο.

Matt LeBlanc

Ο Matt LeBlanc πρωταγωνίστησε στα «Φιλαράκια», υποδυόμενος τον Joey Tribbiani, το συγκάτοικο του Chandler. Μετά το τέλος της σειράς, ο ίδιος πρωταγωνίστησε τη σειρά «Joey», η οποία προβλήθηκε στην τηλεόραση μόνο για ένα χρόνο καθώς σημείωνε χαμηλά νούμερα τηλεθέασης. Ακόμη, πρωταγωνίστησε στη σειρά «Episodes» ενώ το Μαϊο θα αρχίσει να παρουσιάζει τη βρετανική εκπομπή «Top Gear».

Matthew Perry

Ο Matthew Perry υποδύθηκε τον Chandler Bing, το συγκάτοικο του Joey. Ο ίδιος άρχισε ένα πρόγραμμα αποτοξίνωσης αλκοόλ το 1997 έως το 2001. Ωστόσο, στα «Φιλαράκια» ήταν τόσο δημοφιλής που τίποτα δεν τον εμπόδισε να γίνει αγαπητός στο κοινό. Στην πορεία συμμετείχε μαζί με την Courtney Cox στο «Cougar Town» και σήμερα συμμετέχει σε ένα θεατρικό έργο στο Λονδίνο.

David Schwimmer

Ο γνωστός σε όλους Ross Geller, έπαιξε τον έρωτα της Rachel στα «Φιλαράκια». Ο David Schwimmer είχε μια επιτυχημένη καριέρα στον κινηματογράφο, παρέχοντας τη φωνή του στις ταινίες της «Μαδαγασκάρης», αλλά και συμμετέχοντας στις ταινίες «30 Rock» και «Entourage».