Πώς το σκάνδαλο της Volkswagen μπορεί να «χτυπήσει» το γερμανικό ποδόσφαιρο

Πώς το σκάνδαλο της Volkswagen μπορεί να «χτυπήσει» το γερμανικό ποδόσφαιρο
Football - Manchester United v VfL Wolfsburg - UEFA Champions League Group Stage - Group B - Old Trafford, Manchester, England - 30/9/15 Manchester United's Bastian Schweinsteiger in action with Wolfsburg's Josuha Guilavogui Reuters / Andrew Yates Livepic EDITORIAL USE ONLY. - RTS2HRL

Η γερμανική εταιρεία βρίσκεται αντιμέτωπη με ένα πιθανό βαρύ πρόστιμο κι αυτό δεν αφήνει ανέπαφες τις γερμανικές ομάδες.

Αν και η εταιρεία βρίσκεται σε βαθιά κρίση αφότου πιάστηκε να κλέβει σε περιβαλλοντικές δοκιμές των οχημάτων ντίζελ της, οι ποδοσφαιρικές ομάδες που υποστηρίζει κερδίζουν μέσα στα γήπεδα.

Όμως, η Volkswagen αντιμετωπίζει πρόστιμα δισεκατομμυρίων δολαρίων και επιδιώκει να περικόψει τις δαπάνες της. Άρα, το μέλλον της τεράστιας οικονομικής παρουσίας της στον γερμανικό αθλητισμό είναι αβέβαιο.

Η εταιρεία λέει ότι θα τιμήσει όλα τα τρέχοντα συμβόλαιά της, αλλά οι αναλυτές επισημαίνουν ότι είναι βέβαιο πως θα γίνουν περικοπές στο άμεσο μέλλον.

Ο όμιλος της Volkswagen είναι ένας από τους μεγαλύτερους υποστηρικτές του γερμανικού ποδοσφαίρου με συμφέροντα σε 17 από τις 36 κορυφαίες ομάδες της χώρας. Η φύση της σύνδεσής της με τις ομάδες αυτές είναι πολυποίκιλη, είτε ως ιδιοκτήτης, είτε ως σπόνσορας.

Για παράδειγμα, ο όμιλος κατέχει την κάτοχο του Κυπέλλου Γερμανίας Βόλφσμπουργκ, ομάδα την οποία τροφοδοτεί με 85 εκατομμύρια ευρώ ετησίως. Ταυτόχρονα, κατέχει και μερίδιο στην πρωταθλήτρια Γερμανίας Μπάγερν Μονάχου, μέσω της θυγατρικής Audi, ενώ χρηματοδοτεί και τον θεσμό του Κυπέλλου Γερμανίας με 3,5 εκατομμύρια ευρώ τον χρόνο.

Η Βόλφσμπουργκ ιδρύθηκε το 1945 ως διάδοχος της εταιρικής ομάδας της Volkswagen, και είναι αλληλένδετη με την εταιρεία και την ταυτότητά της.

Ο Τομ Μάρκαμ, επικεφαλής στρατηγικής ανάπτυξης στην Sports Interactive, είπε ότι οι εξελίξεις δεν πρόκειται να επηρεάσουν την οικονομική κατάσταση της ομάδας βραχυπρόθεσμα. Εξάλλου, η Βόλφσμπουργκ πρόσφατα γέμισε τα ταμεία της με πάνω από 80 εκατομμύρια ευρώ από την πώληση των αστέρων της ομάδας Κέβιν ντε Μπρούιν (στην Μάντσεστερ Σίτι) και Ιβάν Πέρισιτς (στην Ίντερ Μιλάνου).

Μακροπρόθεσμα, όμως, τόσο η Βόλφσμπουργκ όσο και άλλες ομάδες θα νοιώσουν τις αρνητικές συνέπειες από τα προβλήματα του ομίλου VW και ίσως εξαναγκαστούν να προβούν σε περικοπές.

«Δεδομένων των οικονομικών δυσκολιών που θα αντιμετωπίσει η VW στο μέλλον, είναι αδύνατο όλη αυτή η κατάσταση να αφήσει ανεπηρέαστες τις ομάδες», επισημαίνει ο Μάρκαμ.

Είναι αλήθεια ότι το πλήγμα στο brand name της Volkswagen είναι μεγάλο, και συνεπώς ο όμιλος ίσως διστάσει να χάσει τη διαφημιστική έκθεση που του προσφέρει η υποστήριξη που παρέχει προς το γερμανικό ποδόσφαιρο. Όμως, τέτοιου είδους χορηγίες είναι από τις πρώτες κατηγορίες δαπανών που περικόπτονται σε περιπτώσεις εταιρικών κρίσεων, όπως αυτή που αντιμετωπίζει τώρα η VW.