Πού κολλάει η διαπραγμάτευση με τους θεσμούς για τα κόκκινα δάνεια

Πού κολλάει η διαπραγμάτευση με τους θεσμούς για τα κόκκινα δάνεια

Αρνητική προδιάθεση δείχνει η κυβέρνηση στις αλλαγές που προτείνουν οι θεσμοί.

Στο νομικό πλαίσιο της λειτουργίας των εταιριών διαχείρισης μη εξυπηρετούμενων δανείων έχει κολλήσει μέχρι στιγμής η διαπραγμάτευση με τους θεσμούς για την ολοκλήρωση της δεύτερης αξιολόγησης.

Όπως αναφέρει η Καθημερινή, οι δανειστές ζήτησαν την Παρασκευή την αλλαγή του πλαισίου δανειοδότησης των εταιρών διαχείρισης «κόκκινων» δανείων καθώς και άλλες στοχευμένες αλλαγές.

Η κυβέρνηση υποστηρίζει από την πλευρά της ότι δεν υπάρχει λόγος άλλων αλλαγών σε αυτό το σημείο, σημειώνει η Καθημερινή. Στο ίδιο ρεπορτάζ αναφέρεται ότι οι θεσμοί ζητούν ο νόμος για τις εταιρίες διαχείρισης «κόκκινων» δανείων να αλλάξει με την ενσωμάτωση των προτάσεων της ανεξάρτητης εταιρίας συμβούλων Octane στην οποία είχε ανατεθεί να αξιολογήσει τον νόμο και να εντοπίσει προβλήματα και δυσλειτουργίες.

Αυτή την ώρα πραγματοποιείται συνάντηση μεταξύ στελεχών της κυβέρνησης του Υπουργείου Ανάπτυξης, της Τράπεζας της Ελλάδος και των θεσμών προκειμένου να βρεθεί λύσει στο πρόβλημα.

Σύμφωνα με τα λεγόμενα των θεσμών, το ισχύον νομοθετικό πλαίσιο για τις εταιρίες «κόκκινων» δανείων κρίνεται ως υπερβολικά γραφειοκρατικό, ενώ μέχρι τώρα έχουν εγκριθεί μόνον τρεις άδειες δημιουργίας εταιριών διαχείρισης μη εξυπηρετούμενων δανείων και οι τρεις θυγατρικές τραπεζών.