To Ρομάντσο «ανοίγει» τις πόρτες του

Η πρώτη ενέργεια στήριξης της επαγγελματικής δραστηριοποίησης δημιουργικών ανθρώπων και ομάδων στην Ελλάδα είναι έτοιμη να υποδεχτεί νέα μέλη.

Η θερμοκοιτίδα του Ρομάντσο ξεκινά επίσημα φέτος τη λειτουργία της και αυτή τη στιγμή είναι έτοιμη να δεχτεί αιτήσεις για νέα μέλη. Το Ρομάντσο ξεκίνησε την πιλοτική του λειτουργία πριν 12 μήνες και είναι η πρώτη κυψέλη νέων επαγγελματιών του δημιουργικού τομέα στην Αθήνα.

Στην οδό Αναξαγόρα, στο κτίριο των πρώην γραφείων – τυπογραφείων του ομώνυμου περιοδικού στο ιστορικό εμπορικό κέντρο της Αθήνας στεγάζεται ο χώρος που δίνει τις απαραίτητες υπηρεσίες και εργαλεία που χρειάζεται κάθε νέος δημιουργός στο ξεκίνημά του για να μπορεί να επικεντρωθεί σε αυτό που του αρέσει περισσότερο να κάνει, να αναδείξει τις ιδέες του και να τις μετατρέψει σε μία βιώσιμη επιχείρηση στον τομέα των δημιουργικών επαγγελμάτων.

Φέτος ξεκινάνε δυναμικά με τη βάση των δημιουργικών ομάδων που εγκαταστάθηκαν στο κτίριο από τον πρώτο χρόνο λειτουργίας του και αυτή τη στιγμή δέχονται νέες αιτήσεις για να καλωσορίσουν καινούρια μέλη και να μεγαλώσουν την κοινότητα.

Η ζωντανή δομή της θερμοκοιτίδας, οι άνθρωποι δηλαδή που δραστηριοποιούνται και συν-εξελίσσονται στο ίδιο κτίριο, αλληλεπιδρούν και αναπτύσσονται αρμονικά ως ανεξάρτητοι επαγγελματίες αλλά και μέσω συνεργατικών σχηματισμών, έχοντας στη διάθεσή τους τις παροχές της θερμοκοιτίδας (κοινόχρηστοι χώροι, εξοπλισμός, οπτική ίνα, γραφείο Τύπου κα).

Στο Ρομάντσο, αυτή τη στιγμή, είναι εγκατεστημένοι: η σχεδιάστρια μόδας Euangelia, το πρακτορείο φωτογράφων, μόδας και διαφήμισης This Is Not Another Agency, η εταιρεία επικοινωνίας και δημοσίων σχέσεων Epic communication, η εικαστικός Μαρίνα Βελησιώτη, η αρχιτέκτονας Μπέττυ Τσαούση, η εταιρεία Nerve που δραστηριοποιείται στο digital marketing και τα web analytics, το δημιουργικό γραφείο Affekt, η φωτογράφος και photo retoucher Αθηνά Λιάσκου, η δημιουργική ομάδα The Schooligans, το digital publishing agency Pica Tablet, το γραφείο design Fooolish agency, η εταιρεία Lommer που δημιουργεί custom-made αξεσουάρ, το δημιουργικό γραφείο Out There, o γλύπτης Σπύρος Τζίμας, η δισκογραφική εταιρεία Pink Motel records και το digital agency Dreamcube, ενώ σύντομα αναμένονται αφίξεις νέων μελών που είναι ήδη προγραμματισμένες.

Το Ρομάντσο, παράλληλα με τη θερμοκοιτίδα νέων επιχειρήσεων των δημιουργικών επαγγελμάτων, στεγάζει και ένα πολιτιστικό κέντρο που φιλοξενεί ένα ευρύ πρόγραμμα εκδηλώσεων, ανοιχτό για το κοινό, ενισχύοντας την εξωστρέφεια και την επαφή των επιχειρήσεων με τη ζωή της πόλης. Στη διάρκεια της πιλοτικής μας λειτουργίας φιλοξενήσαμε συζητήσεις και παρουσιάσεις για τη νέα επιχειρηματικότητα από διάφορους φορείς με κοντινή δράση, μια πληθώρα εκθέσεων και εγκαταστάσεων, workshop, προβολών, παρουσιάσεων, μουσικών συναυλιών και άλλων εκδηλώσεων.

Pink Motel records - studio 203 CU Restart Up @Ρομάντσο

Το Ρομάντσο μέσα από τα μάτια των ομάδων:

«Έχοντας περάσει πολλά χρόνια δουλεύοντας στη μοναξιά του σπιτιού μου, ανακαλύπτω πως είναι πολύ ωραίο να συγχρωτίζεσαι με ανθρώπους που μοιράζονται ίδιες και ευαισθησίες και οράματα. Βρίσκομαι ήδη έναν χρόνο εκεί και η παραγωγικότητά μου έχει αυξηθεί ανέλπιστα.» Μαρίνα Βελησιώτη, εικαστικός
(απόσπασμα από συνέντευξη στην Athens Voice με αφορμή την έκθεση Nature Immortelle στο Ρομάντσο)

Μαρίνα Βελησιώτη - studio 401

«Όταν έμαθα για τη δημιουργία της θερμοκοιτίδας είπα: «Ναι! Αυτό είναι.» Δεν υπήρχε πιο σωστή στιγμή για να δημιουργηθεί κάτι τέτοιο. Ακριβώς πάνω στις επιταγές της εποχής. Δεν είναι πια όλα τόσο απρόσωπα. Βρίσκεσαι σε ένα χώρο που τον μοιράζεσαι με ανθρώπους που έχουν τις ίδιες ευαισθησίες και τους ίδιους προβληματισμούς με εσένα.». Euangelia, σχεδιάστρια μόδας

«Έχουμε ήδη διαλέξει με ποιους ανθρώπους από την θερμοκοιτίδα θέλουμε να συνεργαστούμε. Οι δυνατότητες που μας προσφέρει το ΡΟΜΑΝΤΣΟ είναι πολλές»
Lommer, Love Materials Meet Requirements, δημιουργοί custom-made αξεσουάρ

Lommer & Out There - studio 203 CU Restart Up @Ρομάντσο