Το ρωσικό «παλάτι» της Χαλκιδικής

Το ρωσικό «παλάτι» της Χαλκιδικής

Ο τουρισμός αποδεικνύεται «μαγνήτης» για επιχειρηματίες από όλο τον κόσμο  - Εγκαίνια σε νέες τουριστικές μονάδες σε Χαλκιδική και Κρήτη. 

Τη διάθεση τους να επενδύσουν στο δυνατό χαρτί της Ελλάδας , που δεν είναι άλλο από τον τουρισμό, έδειξαν οι Ρώσοι στη Βόρεια Ελλάδα.  Ο λόγος για το ξενοδοχείο Pomegranate Wellness Spa Hotel στη Νέα Ποτίδαια της Χαλκιδικής, το οποίο έκανε χθες τα εγκαίνια του, ενώπιον παρουσίας εκπροσώπων της κυβέρνησης, τοπικών παραγόντων και Ρώσων προσκεκλημένων.

Το πρώην «Portes Palace», πέρασε στα χέρια Ρώσων επιχειρηματιών πριν τρία χρόνια, όταν ήρθαν σε συμφωνία με τον επικεφαλής του ξενοδοχειακού ομίλου Πόρτες κ. Γεράσιμο Μπακογιάννη. Μια συμφωνία που σύμφωνα με πληροφορίες φέρεται να  άγγιξε τα 9-10 εκατ. ευρώ.

Έπειτα από ανακαινίσεις ώστε τα κτήρια να είναι πιο σύγχρονα, το ξενοδοχείο διαθέτει πλέον 75 πολυτελή δωμάτια εκ των οποίων 40 κλασικές σουίτες και 6 θεματικές, spa 1.750 τ.μ., γυμναστήριο, χώρο διασκέδασης, μεγάλες εξωτερικές πισίνες, εστιατόρια κ.ά.

Σύμφωνα, μάλιστα, με εκτιμήσεις του υπουργείου Τουρισμού πρόκειται για τη μεγαλύτερη ξένη τουριστική επένδυση των τελευταίων ετών στη Βόρεια Ελλάδα.

1/3

Την ίδια στιγμή, η Grecotel παρουσίασε τις νέες ξενοδοχειακές μονάδες της στην Κρήτη. Το Caramel Grecotel Boutique Resort του ομίλου Ν. Δασκαλαντωνάκη στο Ρέθυμνο, θα ανοίξει τις πόρτες του τον Ιούνιο για να υποδεχτεί στις 71 σουίτες και βίλες, τουρίστες από όλο τον κόσμο.

Ενώ το White Palace Grecotel Luxury Resort (πρώην Εl Greco), έπειτα από ανακαίνιση είναι ήδη έτοιμο με 66 δωμάτια, 65 μπανγκαλόους και 33 σουίτες.

Διαβάστε ακόμα:

Τα καλύτερα πολυτελή ξενοδοχεία του κόσμου

Ξενοδοχεία στο βυθό, σε ιγκλού και σε αεροπλάνα

Τέχνη εκατομμυρίων σε ξενοδοχεία