Σ. Μπερλουσκόνι: «Αν καταδικαστώ προτιμώ να μπω φυλακή»

Σ. Μπερλουσκόνι: «Αν καταδικαστώ προτιμώ να μπω φυλακή»

Αυτό φέρεται να δήλωσε ο πρώην Ιταλός πρωθυπουργός σε κατ΄ ίδιαν συνομιλία με δημοσιογράφο.

Στη φυλακή θέλει να εκτίσει την ποινή του σε περίπτωση καταδίκης του από τον Άρειο Πάγο, ο Σίλβιο Μπερλουσκόνι, καθώς δεν πρόκειται να δεχθεί κατ΄οίκον περιορισμό.

Αυτό γράφει η κεντροαριστερή εφημερίδα «Libero», η οποία προβάλλει τις σχετικές δηλώσεις του «Καβαλιέρε». «Δεν θα εξοριστώ και ούτε θα δεχθώ να με υποχρεώσουν να προσφέρω κοινωνικά ωφέλιμο έργο, σαν να είμαι ένας κοινός εγκληματίας», δηλώνει ο Σίλβιο Μπερλουσκόνι, κάνοντας αναφορά στην ετυμηγορία του Αρείου Πάγου της Ρώμης για την υπόθεση τηλεοπτικών δικαιωμάτων Μediaset, η οποία- αν δεν υπάρξουν αναβολές τις τελευταίας στιγμής- αναμένεται να εκδοθεί μεθαύριο, Τρίτη, 30 Ιουλίου.

«Είμαι σχεδόν εβδομήντα οκτώ ετών και θα είχα δικαίωμα να ζητήσω κατ΄οίκον περιορισμό, αλλά αν με καταδικάσουν, αν αναλάβουν αυτή την ευθύνη, θα πάω φυλακή», τονίζει, χαρακτηριστικά, ο Σίλβιο Μπερλουσκόνι.

Ο Μπερλουσκόνι ξαναλέει «Φόρτσα Ιτάλια»

Μυστήριο γύρω από τις δηλώσεις του Καβαλιέρε
Σήμερα το πρωί, η συνομιλία με τον διευθυντή της εφημερίδας Libero, Μαουρίτσιο Μπελπιέτρο, αναρτήθηκε, ακριβώς όπως δημοσιεύθηκε, στην προσωπική σελίδα του Μπερλουσκόνι, στο κοινωνικό δίκτυο Facebook. Λίγες ώρες αργότερα, όμως, το γραφείο τύπου του μεγιστάνα πρώην πρωθυπουργού αποσαφήνισε ότι «πρόκειται για μια συνομιλία, και όχι για συνέντευξη, η οποία και έχει αποδοθεί ελεύθερα».

Στη συγκεκριμένη «συνομιλία» ο «Καβαλιέρε» προσθέτει, τέλος, ότι δεν εννοεί να διαφύγει στο εξωτερικό, όπως είχε κάνει (στο παρελθόν) ο σοσιαλιστής τότε πρωθυπουργός της Ιταλίας, Μπεττίνο Κράξι και ότι «αν δεν υπάρξουν προκαταλήψεις και πιέσεις, ο ‘Αρειος Πάγος πρόκειται να τον αθωώσει».