Σε αναζήτηση της… ρουκέτας βρίσκεται η Αντιτρομοκρατική

ΑΠΕ-ΜΠΕ

Δυσφορία στα ανώτερα κλιμάκια της ΕΛ.ΑΣ για την έλλειψη ενημέρωσης σχετικά με την επίθεση που ισχυρίζεται ότι πραγματοποίησε η «Ομάδα Λαϊκών Αγωνιστών».

Η χθεσινή προκήρυξη της «Ομάδας Λαϊκών Αγωνιστών» έδωσε μεν κάποιες απαντήσεις ως προς το ποιος βρισκόταν πίσω από την επίθεση στην οικία του Γερμανού πρέσβη τον περασμένο Δεκέμβρη, ωστόσο «γέννησε» μια σειρά από ερωτήματα ως προς την επίθεση στις κτιριακές εγκαταστάσεις της Mercedes-Benz στη Βαρυπόμπη, που ισχυρίζεται ότι πραγματοποίησε η οργάνωση.

Υπολείμματα της ρουκέτας που, όπως αναφέρεται στην προκήρυξη της ΟΛΑ, εκτοξεύτηκε εναντίον του κτιρίου της Mercedes , βρέθηκαν τελικά σήμερα από τους πυροτεχνουργούς που ερευνούν τον χώρο στον κρατήρα που έχει σχηματιστεί στο οικόπεδο, πίσω από το κτίριο της αντιπροσωπείας αυτοκινήτων και εστάλησαν για έρευνα στα εγκληματολογικά εργαστήρια.

Η Ελληνική Αστυνομία ανακοίνωσε σήμερα πως διεξάγει εσωτερική έρευνα προκειμένου να διευκρινιστεί τι ακριβώς έχει συμβεί με τη ρουκέτα που εκτοξεύτηκε πριν από ένα μήνα κατά των εγκαταστάσεων της γερμανικής αυτοκινητοβιομηχανίας, γεγονός το οποίο η Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία πληροφορήθηκε χτες από την προκήρυξη της «Ομάδας Λαϊκών Αγωνιστών» (ΟΛΑ).

Σύμφωνα με τα μέχρι στιγμής στοιχεία, φαίνεται πως η άγνοια της Αντιτρομοκρατικής οφείλεται σε ασυνεννοησία μεταξύ των αστυνομικών υπηρεσιών, κάτι που έχει προκαλέσει δυσφορία στα υψηλά κλιμάκια της ΕΛΑΣ.

 

Ανάληψη ευθήνης για την επίθεση στην οικία του Γερμανού πρέσβη

Όπως αναφέρεται στην προκήρυξη, μέλη της οργάνωσης επιχείρησαν το βράδυ της 12ης Ιανουαρίου να χτυπήσουν τις εγκαταστάσεις της Mercedes, με αντιαρματική ρουκέτα, αλλά η πρώτη προσπάθεια απέτυχε, λόγω «αστοχίας» υλικού, γι’ αυτό εκτόξευσαν και δεύτερη ρουκέτα, την οποία είδαν να διαγράφει τροχιά προς τον στόχο και άκουσαν την έκρηξη.

Μετά την αναφορά αυτή, κλιμάκια της Αντιτρομοκρατικής και του Τμήματος Εξουδετέρωσης Εκρηκτικών Μηχανισμών (ΤΕΕΜ), μετέβησαν χτες το βράδυ στη Βαρυμπόμπη, όπου πράγματι βρήκαν έναν μικρό κρατήρα στο έδαφος, πίσω από το κτίριο της αντιπροσωπείας, που σύμφωνα με τις εκτιμήσεις των ειδικών προκλήθηκε από τη ρουκέτα. Ωστόσο, παρά την εξονυχιστική έρευνα, δεν βρέθηκαν τότε υπολείμματα του βλήματος ή άλλα στοιχεία.

Εκεί οι αστυνομικοί πληροφορήθηκαν ότι το επίμαχο βράδυ, κάτοικοι της περιοχής ειδοποίησαν την Άμεση Δράση για δυνατό κρότο που άκουσαν.

Διαβάστε ακόμη: Πυροβολισμοί στην οικία του Γερμανού πρέσβη

Όπως αναφέρει ανώτατος αξιωματικός, στο σημείο πήγαν αστυνομικοί της Άμεσης Δράσης, το ίδιο βράδυ και την επόμενη ημέρα, αλλά δεν διευκρινίζει αν βρήκαν κάτι. Από τη ΓΑΔΑ έγινε γνωστό ότι πράγματι πήγε η Άμεση Δράση, αλλά μόνο το βράδυ και οι αστυνομικοί δεν βρήκαν τίποτα. Πληροφορίες αναφέρουν ότι κατέληξαν στην εκτίμηση πως μάλλον ήταν κάποιο βαρελότο.

Το ερώτημα είναι τι έγινε το βλήμα της ρουκέτας. Κάτοικοι της περιοχής ανέφεραν ότι κάποιοι μάζεψαν την επόμενη μέρα μεταλλικά θραύσματα. Η έρευνα στην περιοχή συνεχίζεται, με την ελπίδα ότι, έστω και ένα μήνα μετά, μπορεί να βρεθούν κάποια στοιχεία, που θα μπορούσαν να συγκριθούν με άλλα ευρήματα, όπως για παράδειγμα ο εκτοξευτήρας και οι ρουκέτες RPG, που βρέθηκαν πριν από λίγες μέρες στο κλεμμένο αυτοκίνητο- «γιάφκα» στο Π. Φάληρο.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ