Στις Βρυξέλλες με την ένδειξη του «κατεπείγοντος»

Στις Βρυξέλλες με την ένδειξη του «κατεπείγοντος»

Στις Βρυξέλλες μεταβαίνουν εκτάκτως Τσακαλώτος, Χουλιαράκης και Αχτσιόγλου με σκοπό να «ξεπαγώσουν» τις διαπραγματεύσεις. 

Εκτάκτως μεταβαίνουν σήμερα στις Βρυξέλλες ο υπουργός Οικονομικών Ευκλείδης Τσακαλώτος με την υπουργό Εργασίας Έφη Αχτσιόγλου και τον αναπληρωτή υπουργό Οικονομικών, Γιώργο Χουλιαράκη προκειμένου να συνεχιστούν οι από κοντά οι διαπραγματεύσεις με τους εκπροσώπους των θεσμών. Το ταξίδι μοιάζει μια ύστατη προσπάθεια να «ξεπαγώσουν» οι διαπραγματεύσεις, ενόψει του Eurogroup της ερχόμενης Παρασκευής.

Η κυβέρνηση, ενόψει του κωλύματος και του κινδύνου απώλειας μιας ακόμα ημερομηνίας- ορόσημου, αν και επιμένει ότι υπάρχει αρκετός καιρός για να ολοκληρωθεί σε τεχνικό επίπεδο η συμφωνία, στέλνει στις Βρυξέλλες τους εκπροσώπους της, με σκοπό σε αυτήν την φάση το «ξεμπλοκάρισμα» των διαβουλεύσεων, έστω και σε πολιτικό επίπεδο.

Το Μαξίμου χθές, ωστόσο, διαμήνυε ότι «καταστροφολογικά σενάρια που βλέπουν το φως της δημοσιότητας δεν έχουν την παραμικρή σχέση με την πραγματικότητα. Σύμφωνα με την Καθημερινή, κυβερνητικές πηγές έκαναν λόγο για ενστάσεις που έχουν εγερθεί σε σχέση με την τεχνική συμφωνία. «Γνώμη μας είναι ότι υπάρχει πολιτικού χαρακτήρα ένσταση», ανέφερε στέλεχος του πρωθυπουργικού περιβάλλοντος, αφήνοντας να εννοηθεί ότι η ολοκλήρωση της συμφωνίας σε τεχνικό επίπεδο σκοντάφτει σε ζητήματα που βάζει στο τραπέζι το ΔΝΤ», καθώς, όπως έσπευσε να προσθέσει, και οι ευρωπαϊκοί θεσμοί «είναι έξαλλοι».

Ο Τουσκ στην Αθήνα

Στη συγκυρία αυτή, έρχεται να προστεθεί και η προγραμματισμένη άφιξη στην Αθήνα του προέδρου του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, Ντόναλντ Τουσκ, ο οποίος θα συναντηθεί με τον Αλέξη  Τσίπρα και θα γίνει δεκτός από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Προκόπη Παυλόπουλο. Την Αθήνα θα επισκεφθεί την Παρασκευή και ο πρόεδρος της Γερμανίας, Φρανκ-Βάλτερ Σταϊνμάγερ.