Στον εισαγγελέα ο δράστης της δολοφονίας του 34χρονου στο Κερατσίνι

Στον εισαγγελέα ο δράστης της δολοφονίας του 34χρονου στο Κερατσίνι

Πώς ξεκίνησε και πώς εξελίχθηκε, σύμφωνα με την ΕΛΑΣ, η υπόθεση της δολοφονίας του Παύλου Φύσσα από οπαδό της Χρυσής Αυγής.

Στον εισαγγελέα Πειραιά οδηγήθηκαν λίγο μετά 20:15 ο 45χρονος δράστης της δολοφονικής επίθεσης με μαχαίρι σε βάρος του 34χρονου Παύλου Φύσσα, χθες Τρίτη βράδυ, στο Κερατσίνι, η σύζυγός του και μία ακόμη γυναίκα, που φέρεται ως συγγενικό πρόσωπο. Ο 45χρονος βαρύνεται με τις κατηγορίες της ανθρωποκτονίας από πρόθεση και της παράβασης του νόμου περί όπλων και οι δύο γυναίκες κατηγορούνται για ψευδορκία και για απόκρυψη στοιχείων.

Στον εισαγγελέα οδηγήθηκε και ο υπεύθυνος της τοπικής οργάνωσης της Χρυσής Αυγής στον Πειραιά, καθώς έπειτα από έρευνα της αστυνομίας στα γραφεία της οργάνωσης βρέθηκε στην κατοχή του ένα πτυσσόμενο γκλομπ.

Για τη δολοφονία, η ΕΛ.ΑΣ. εξέδωσε σχετική ανακοίνωση με την οποία και περιγράφει πώς ξεκίνησε και πως εξελίχθηκε η δολοφονία στο Κερατσίνι. Η αστυνομία επιβεβαιώνει ότι ο 34χρονος, που έπεσε νεκρός από τις μαχαιριές του 45χρονου οπαδού της Χρυσής Αυγής, χτυπήθηκε σε ενέδρα και όχι κατά τη διάρκεια συμπλοκής. Είναι, δε, χαρακτηριστικό είναι ότι οι πρώτοι αστυνομικοί, σύμφωνα με την ανακοίνωση, έφτασαν τη στιγμή που ο 45χρονος δράστης μαχαίρωνε τον 34χρονο. Όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση, η πρώτη κλήση των αστυνομικών Αρχών έγινε τηλεφωνικά στις 23:57:42 χθες από ιδιώτη, ο οποίος ενημέρωσε το Κέντρο της Αμέσου Δράσεως, ότι πενήντα άτομα με ρόπαλα βρίσκονταν στη συμβολή Ιφιγενείας και Λ. Παναγή Τσαλδάρη στο Κερατσίνι και κατευθύνονταν σε καφετέρια με την επωνυμία «ΚΟΡΑΛΙ».

ΕΛ.ΑΣ.: «O δράστης ομολόγησε και παραδέχθηκε ότι ανήκει στη Χρυσή Αυγή»

????????????????????????????????????????????

Ύστερα από περίπου ενάμιση λεπτό και συγκεκριμένα στις 23:59:19, ανατέθηκε από το Κέντρο, αρχικά σε δύο ομάδες ΔΙΑΣ με οχτώ αστυνομικούς να μεταβούν στο σημείο. Όταν έφθασαν οι Αστυνομικοί, αναζητώντας τα άτομα, διαπίστωσαν ότι στην περιοχή δεν υπάρχει οδός Ιφιγενείας και μετέβησαν στην καφετέρια «ΚΟΡΑΛΙ», που βρίσκεται στη συμβολή των οδών Παύλου Μελά 21 και Κεφαλληνίας, όπου διαπίστωσαν ότι εξωτερικά υπήρχαν περίπου τριάντα 30 άτομα. Κάποια, δε, από αυτά έτρεξαν προς την οδό Τσαλδάρη. Οι αστυνομικοί τους ακολούθησαν και όταν έφθασαν στο ύψος του αριθμού 60, αντιλήφθηκαν δύο άνδρες να συμπλέκονται.

Κατά την επέμβαση των αστυνομικών διαπιστώθηκε ότι ο ένας ήταν αιμόφυρτος και έφερε τραύματα από μαχαίρι. Ο τραυματίας, ενώ διατηρούσε ακόμα τις αισθήσεις του, δήλωσε και υπέδειξε ως δράστη το άλλο άτομο. Οι αστυνομικοί τον συνέλαβαν και κατέσχεσαν το μαχαίρι, το οποίο είχε πετάξει κοντά στο αυτοκίνητό του, που είχε σταθμεύσει προηγουμένως στο σημείο. Όταν οι αστυνομικοί ανέφεραν τη σύλληψη του δράστη, η ώρα ήταν 00:08:53.

Παράλληλα, από το κέντρο της Αμέσου Δράσεως δόθηκε εντολή και μετέβησαν στο σημείο και δύο περιπολικά της Αμέσου Δράσεως, τρία περιπολικά τοπικών Αστυνομικών Τμημάτων, ένας σταθμός της Ασφάλειας και μια ακόμα ομάδα ΔΙΑΣ, δηλαδή συνολικά περισσότεροι από 16 αστυνομικοί.

Για «κρισιμότητα των περιστάσεων» έκανε λόγο ο Νίκος Δένδιας

Του έστησαν ενέδρα μετά από τηλεφωνικές επικοινωνίες
Σύμφωνα με την επίσημη ανακοίνωση της ΕΛΑΣ, από την προανάκριση που διενήργησε η Ασφάλεια για το έγκλημα, προέκυψε ότι, πριν την ενημέρωση των αστυνομικών Αρχών, είχε προηγηθεί εντός του καταστήματος «ΚΟΡΑΛΙ» ένταση ανάμεσα σε δύο παρέες, η μία από τις οποίες ήταν το θύμα με μια κοπέλα και έναν φίλο του και η άλλη τρεις άνδρες. Από αστυνομική πηγή διευκρινίστηκε ότι δεν υπήρξε κάποιο λεκτικό επεισόδιο και ότι απλώς οι δύο παρέες αντάλλαξαν ματιές. Ακολούθως, τα παραπάνω άτομα βγήκαν από την καφετέρια, όπου είχαν ήδη συγκεντρωθεί περίπου 20 άτομα. Αυτό, κατά τους αστυνομικούς, σημαίνει ότι είχαν υπάρξει τηλεφωνικές επικοινωνίες, ή με μηνύματα, προκειμένου να στηθεί η ενέδρα στην παρέα του 34χρονου.

Έξω από την καφετέρια προκλήθηκαν αντεγκλήσεις και φραστικές αντιπαραθέσεις. Στη συνέχεια, τα άτομα αποχώρησαν από τον χώρο εξωτερικά του καταστήματος και το περιστατικό εξελίχθηκε λίγο παρακάτω, όπου, σύμφωνα και με την αρχική ενημέρωση της ΕΛΑΣ, εμφανίστηκε ο 45χρονος δράστης και μαχαίρωσε τον 34χρονο.

Στην ανακοίνωση της Αστυνομίας επισημαίνεται ότι ο δράστης δεν ήταν μέσα στο κατάστημα πριν από το επεισόδιο, αλλά έφτασε μετά με το αυτοκίνητο του. Στο αστυνομικό τμήμα Κερατσινίου, όπου οδηγήθηκε αρχικά ο δράστης, προσήχθησαν και άλλα εννέα άτομα, για τα οποία δεν προέκυψε εμπλοκή στην υπόθεση και αποχώρησαν. Μετά τις έρευνες που έγιναν σε σπίτια και γραφεία της Χρυσής Αυγής, συνελήφθησαν για ψευδορκία, η σύζυγος του δράστη και μία εξαδέλφη της, γιατί στο πλαίσιο της έρευνας κατέθεσαν ψευδώς, σχετικά με αντικείμενα που φέρεται να απομακρύνθηκαν από το σπίτι του δράστη. Ειδικότερα, η σύζυγος του δράστη ομολόγησε ότι στο σπίτι τους είχαν ένα γκλομπ και υλικό της Χρυσής Αυγής, το οποίο μετέφερε η ίδια στο σπίτι της εξαδέλφης της για να μη βρεθεί. Επιπλέον, συνελήφθη για παράβαση του νόμου περί όπλων ο υπεύθυνος της Τοπικής Οργάνωσης της Χρυσής Αυγής του Πειραιά, καθώς από τις έρευνες που έγιναν στους χώρους των γραφείων βρέθηκε και κατασχέθηκε ένα πτυσσόμενο γκλομπ.

Παπούλιας: «Αυτονόητος ο αποτροπιασμός για τη δολοφονία»

??????????????????????????????????????????????????????

Αντιφασιστικές πορείες σε Αθήνα, Θεσσαλονίκη και Πάτρα
Με αφορμή τη δολοφονία του 34χρονου Παύλου Φύσσα, χθες το βράδυ, από οπαδό της Χρυσής Αυγής, διοργανώθηκαν αντιφασιστικά συλλαλητήρια σε πόλεις της Ελλάδας. Στην Αθήνα πραγματοποιήθηκε πορεία στους δρόμους τους Κερατσινίου, που διακόπηκε από επεισόδια μεταξύ διαδηλωτών και ανδρών της αστυνομίας.

Λίγο μετά τις 19:00 σημειώθηκε ένταση, όταν την ώρα που το «σώμα» της πορείας περνούσε μπροστά από το τοπικό αστυνομικό τμήμα, επί της οδού Γρηγορίου Λαμπράκη, διαδηλωτές εκσφενδόνισαν ξύλα και πέτρες προς τους αστυνομικούς, οι οποίοι απάντησαν με χημικά.

Ο κύριος όγκος των διαδηλωτών «έσπασε» τερματίζοντας τη διαμαρτυρία και στην περιοχή παραμένουν μικρές ομάδες και αστυνομικοί, που επιδίδονται σε κυνηγητό στα στενά του Κερατσινίου. Συλλαλητήρια πραγματοποιήθηκαν επίσης σε Θεσσαλονίκη και Πάτρα.

???????????????????????????????????????????????????????????

Διαβάστε ακόμη: Προπηλάκισαν τον Πάνο Καμμένο στο Κερατσίνι

Επεισόδια σημειώθηκαν και στο κέντρο της Πάτρας, κατά την διάρκεια αντιφασιστικού συλλαλητηρίου. Ειδικότερα, όταν η πορεία έφθασε στην οδό Γούναρη, λεωφορείο της Αστυνομίας εμπόδισε, στο ύψος της οδού Κανακάρη, τους συμμετέχοντες να συνεχίσουν, ώστε να μην βρεθούν έξω από τα γραφεία της Χρυσής Αυγής. Τότε, νεαροί που βρίσκονταν στο τέλος της πορείας, άρχισαν να πετούν βόμβες μολότοφ και πέτρες εναντίον των αστυνομικών, οι όποιοι απάντησαν με ρίψη χημικών. Στην συνέχεια η πορεία κατευθύνθηκε προς την οδό Κορίνθου, ενώ άγνωστοι έβαλαν φωτιές σε κάδους απορριμμάτων.

Στη Θεσσαλονίκη διοργανώθηκαν δύο συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας, στην Καμάρα και στην πλατεία Αριστοτέλους, ενώ μεγάλος αριθμός διαδηλωτών συμμετέχει στις πορείες, που βρίσκονται σε εξέλιξη σε κεντρικούς δρόμους της πόλης, χωρίς να σημειωθούν επεισόδια.