Τεκτονικές αλλαγές στα cryptos: Η Binance US σταματά να συναλλάσσεται σε δολάρια

Τεκτονικές αλλαγές στα cryptos: Η Binance US σταματά να συναλλάσσεται σε δολάρια
FRANCE, 2023-03-16. Illustration of BINANCE. The Binance cryptocurrency exchange platform continues to develop its service offering around the world. And it is in France that the Changpeng CZ Zhao crypto exchange brings a partnership with Ingenico. This new offer will allow you to pay directly with in-store cryptocurrencies from your smartphone. FRANCE, 2023-03-16. Illustration de BINANCE. La plateforme d’echange de cryptomonnaies Binance continue de developper son offre de services partout dans le monde. Et c’est en France que la crypto-bourse de Changpeng CZ Zhao apporte un partenariat avec Ingenico. Cette nouvelle offre va permettre de payer directement avec les cryptomonnaies en magasin depuis le smartphone. Photography by Riccardo Milani / Hans Lucas (Photo by Riccardo Milani / Hans Lucas / Hans Lucas via AFP) Photo: AFP
Οι πελάτες της Binance US θα πρέπει ως τις 13 Ιουνίου να αποσύρουν όσα δολάρια έχουν στην πλατφόρμα της θυγατρικής στις ΗΠΑ.

Η αμερικανική θυγατρική της Binance, ανακοίνωσε αργά το βράδυ της Πέμπτης ότι σταματά να επιτρέπει στους πελάτες της, τις συναλλαγές εντός της πλατφόρμας σε αμερικανικά δολάρια, έπειτα από μια σειρά αποχωρήσεων πολλών τραπεζών των ΗΠΑ από το δίκτυο συνεργατών της εξαιτίας των μηνύσεων που έχουν καταθέσει οι αμερικανικές τραπεζικές αρχές.

Πρόκειται προφανώς για μια κίνηση η οποία θα πλήξει σε τεράστιο βαθμό τις συναλλαγές της αμερικανικής θυγατρικής του μεγαλύτερου ανταλλακτηρίου κρυπτονομισμάτων στον κόσμο, καθώς μια από τις πλέον διαδεδομένες υπηρεσίες που προσφέρει είναι η μετατροπή κρυπτονομισμάτων όπως το Bitcoin και το Ether σε παραδοσιακά νομίσματα. Πλέον η υπηρεσία αυτή όσον αφορά τα αμερικανικά δολάρια θα είναι αδύνατη στις ΗΠΑ.

Σε επιστολή που εστάλη στους πελάτες της, η Binance US αναφέρει ότι έλαβε «τις απαραίτητες ενέργειες καθώς βρισκόμαστε στο στάδιο της μετάβασης σε ανταλλαγές αποκλειστικά για cryptos». Τις τελευταίες μέρες, αναφέρει η εταιρεία, οι τραπεζικοί συνεργάτες της έστειλαν ξεκάθαρο μήνυμα ότι δεν θα συνεχίσουν να εξυπηρετούν τις συναλλαγές εντός κι εκτός της πλατφόρμας της Binance US σε δολάρια.

Η ανακοίνωση αυτή ήρθε έπειτα από την απόφαση της αμερικανικής Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς να προχωρήσει σε νομικά μέτρα κατά της Binance, κατηγορώντας την εταιρεία και τον επικεφαλής της Changpeng Zhao, για κακοδιαχείριση των κεφαλαίων των πελατών της και για κατάθεση ψευδών στοιχείων στις αρμόδιες ρυθμιστικές αρχές.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Σε ξεχωριστή μηνυτήρια αναφορά, η Επιτροπή ζήτησε από το ομοσπονδιακό δικαστήριο της Ουάσινγκτον να «παγώσει» τα κεφάλαια που προέρχονται από τους πελάτες της Binance στις ΗΠΑ, κάνοντας λόγο για «χρόνια παραβατική συμπεριφορά των κατηγορούμενων».

Από την κατάρρευση της FTX τον περασμένο Νοέμβριο ο κόσμος των cryptos περνά μια άνευ προηγουμένου κρίση, η οποία έχει πλέον εξελιχθεί σε συστημικό πρόβλημα. Μια μέρα μετά την κίνηση των αμερικανικών αρχών κατά της Binance, ακολούθησε η ίδια διαδικασία και για το ανταλλακτήριο Coinbase, το μεγαλύτερο εντός των ΗΠΑ. Όπως αναφέρουν οι NYT, ορισμένες εταιρείες του χώρου έχουν αποφασίσει να μείνουν στη χώρα και να αντιπαρατεθούν με τις αρχές της, ενώ άλλες ήδη βρίσκονται στη διαδικασία αποχώρησης.

Σε μήνυμα προς του πελάτες της την Πέμπτη, η Binance ανέφερε ότι αντιμετωπίζει «εξαιρετικά επιθετικές και προσβλητικές τακτικές» από την αμερικανική Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς. Η εταιρεία ανέφερε ότι αναστέλλει τις καταθέσεις σε αμερικανικά δολάρια και ειδοποίησε τους πελάτες της να αποσύρουν όσα δολάρια διαθέτουν στην πλατφόρμα ως τις 13 Ιουνίου.

«Για να είμαστε ξεκάθαρη, διατηρούμε την αναλογία 1:1 για όλες τις αποταμιεύσεις», συμπλήρωσε. «Τα χρήματα των πελατών είναι πάντοτε εξασφαλισμένα, ασφαλή και διαθέσιμα».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: