Τερέζα Μέι: Μη έγκριση της συμφωνίας με την ΕΕ ανοίγει την πόρτα στο άγνωστο

Τερέζα Μέι: Μη έγκριση της συμφωνίας με την ΕΕ ανοίγει την πόρτα στο άγνωστο
epaselect epa07190738 A road sign reads 'road ahead closed' on Westminster Bridge in London, Britain, 26 November 2018. Reports suggest British Prime Minister Theresa May will struggle to get her EU deal passed by MP's at parliament. EPA/ANDY RAIN Photo: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Στις 11 Δεκεμβρίου η κρίσιμη ψηφοφορία στο βρετανικό κοινοβούλιο για τη συμφωνία αποχώρησης της Βρετανίας από την ΕΕ.

Το βρετανικό κοινοβούλιο θα ψηφίσει την Τρίτη 11 Δεκεμβρίου για τη συμφωνία Brexit η οποία επισφραγίστηκε χθες στις Βρυξέλλες, ανακοίνωσε σήμερα η Βρετανίδα πρωθυπουργός Τερέζα Μέι.

 

Η Βουλή των Κοινοτήτων «θα αποφασίσει αν θέλει ή όχι να ανταποκριθούμε στην ψήφο του βρετανικού λαού», που αποφάσισε το Brexit, δήλωσε η Μέι κατά τη διάρκεια συζήτησης στο Κοινοβούλιο όπου προσπάθησε να πείσει τους βουλευτές να στηρίξουν τη συμφωνία, η οποία έχει γίνει δεκτή με μεγάλο σκεπτικισμό.

Η βουλή θα έχει συνολικά πέντε μέρες συζήτησης πριν ψηφίσει, ανέφερε το πρωθυπουργικό γραφείο.

Η Τερέζα Μέι προειδοποίησε ότι η Βρετανία θα ωθηθεί στο άγνωστο εάν το κοινοβούλιο απορρίψει τη συμφωνία για το Brexit που διαπραγματεύτηκε εκείνη με την Ευρωπαϊκή Ένωση, την ώρα που βουλευτές από όλα τα κόμματα διατυπώνουν επικρίσεις για το κείμενο αυτό. «Δεν υπάρχει καμία καλύτερη συμφωνία» είπε στη Βουλή των Κοινοτήτων.

«Μπορούμε να στηρίξουμε αυτή τη συμφωνία, να ανταποκριθούμε με επιτυχία στο αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος και να προχωρήσουμε οικοδομώντας ένα λαμπρότερο μέλλον… ή το κοινοβούλιο μπορεί να επιλέξει να απορρίψει αυτήν τη συμφωνία και να πάμε πίσω στο μηδέν».

«Κανείς δεν γνωρίζει τί θα μπορούσε να συμβεί εάν αυτή η συμφωνία δεν εγκριθεί. Θα άνοιγε την πόρτα σε μεγαλύτερο διχασμό και αβεβαιότητα, με όλους τους κινδύνους που αυτό συνεπάγεται».

Η Τερέζα Μέι έχει προειδοποιήσει τους βουλευτές ότι εάν απορρίψουν τη συμφωνία για το Brexit, η Βρετανία θα μπορούσε να έλθει αντιμέτωπη με το ενδεχόμενο να αποχωρήσει από την ΕΕ χωρίς καμία συμφωνία, κάτι που οι επιχειρήσεις φοβούνται πως θα έπληττε την πέμπτη μεγαλύτερη οικονομία παγκοσμίως.