Το μεγαλύτερο τεχνολογικό deal του 2024 – 35 δισ. δολάρια, η Synopsys και ο… Νόβακ Τζόκοβιτς

Το μεγαλύτερο τεχνολογικό deal του 2024 – 35 δισ. δολάρια, η Synopsys και ο… Νόβακ Τζόκοβιτς
Photo: pixabay.com
H Ansys είναι κατασκευαστής λογισμικού που χρησιμοποιείται στη δημιουργία προϊόντων από αεροπλάνα μέχρι ρακέτες τένις

Η κατασκευάστρια σχεδιασμού τσιπ software Synopsys ανακοίνωσε την Τρίτη ότι θα αγοράσει την Ansys έναντι 35 δισεκατομμυρίων δολαρίων σε μετρητά και μετοχές.

Η συναλλαγή θα είναι η μεγαλύτερη εξαγορά στον τομέα της τεχνολογίας από την αρχή του 2024 και από τότε που η εταιρεία κατασκευής τσιπ Broadcom εξαγόρασε την εταιρεία παραγωγής λογισμικού VMware τον περασμένο Νοέμβριο σε μια συμφωνία ύψους 69 δισεκατομμυρίων δολαρίων.

Το Reuters σημειώνει πως το deal θα μπορούσε να προαναγγείλει και άλλες μεγάλες συμφωνίες, καθώς η ανάκαμψη του οικονομικού κλίματος και ορισμένες αποτυχημένες προσπάθειες των αντιμονοπωλιακών ρυθμιστικών αρχών να ανακόψουν τις συμφωνίες ενθαρρύνουν τους διευθύνοντες συμβούλους να βάλουν μεγάλα στοιχήματα εξαγορών.

Η συμφωνία συνεπάγεται αξία ανά μετοχή 390,19 δολάρια και αντιπροσωπεύει premium περίπου 29% σε σχέση με το τελευταίο κλείσιμο της Ansys στις 21 Δεκεμβρίου 2023, ανέφεραν οι εταιρείες.

Το Reuters ήταν το πρώτο που ανέφερε στις 22 Δεκεμβρίου ότι η Synopsys βρισκόταν σε συνομιλίες για την εξαγορά της Ansys. Η Ansys άρχισε να διερευνά την πώληση στα τέλη του περασμένου έτους μετά το εισερχόμενο ενδιαφέρον εξαγοράς από την εταιρεία λογισμικού σχεδιασμού Cadence Design Systems, σύμφωνα με άτομα που γνωρίζουν το θέμα.

Σημειώνεται πως η Ansys είναι κατασκευαστής λογισμικού που χρησιμοποιείται στη δημιουργία προϊόντων από αεροπλάνα μέχρι ρακέτες τένις παικτών όπως ο Νόβακ Τζόκοβιτς.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ:

Πηγή: reuters.com