Το νέο εργοστάσιο της Alibaba φέρνει τη νέα εποχή στη λιανική (Βίντεο)

AFP

Τροφοδοτούμενο από την υποδομή υπολογιστικού νέφους και το ΙοΤ της Alibaba, το εργοστάσιο με έδρα την Χανγκτσόου στην Κίνα, προσφέρει σε ΜμΕ μια εξ ολοκλήρου ψηφιοποιημένη κατασκευαστική αλυσίδα εφοδιασμού που επιτρέπει μια πλήρως προσαρμοσμένη παραγωγή με γνώμονα τη ζήτηση.

Η Alibaba Group Holding Limited δημοσιοποίησε χθες το νέο κατασκευαστικό της μοντέλο, με τα αποκαλυπτήρια του «Xunxi Digital Factory» («Xunxi»). Τροφοδοτούμενο από την υποδομή υπολογιστικού νέφους και το ΙοΤ της Alibaba, το εργοστάσιο με έδρα την Χανγκτσόου στην Κίνα, προσφέρει σε ΜμΕ μια εξ ολοκλήρου ψηφιοποιημένη κατασκευαστική αλυσίδα εφοδιασμού που επιτρέπει μια πλήρως προσαρμοσμένη παραγωγή με γνώμονα τη ζήτηση. Αυτό δίνει στις μικρότερες επιχειρήσεις και κατασκευαστές, ιδιαίτερα, την δυνατότητα να επωφελούνται από την ψηφιοποίηση της κινεζικής αγοράς μεταποίησης, ένας κλάδος με αξία άνω των 4 τρισ. δολαρίων, με το να μπορούν να απαντούν καλύτερα και γρηγορότερα στις μεταβαλλόμενες ανάγκες των πελατών.

«Τα δεδομένα αποτελούν τον πυρήνα της Νέας Παραγωγής και το να αξιοποιούμε τις πληροφορίες δεδομένων είναι το κλειδί στο να αξιοποιούμε νέες ευκαιρίες στη μετατόπιση της προτίμησης των καταναλωτών για εξατομικευμένα έναντι μαζικών προϊόντων. Η Νέα Παραγωγή μετατρέπει τους παραδοσιακούς παραγωγούς με νοημοσύνη και τεχνολογία που προέρχονται από δεδομένα για να κινηθούν προς ένα πιο ευέλικτο μοντέλο παραγωγής βασισμένο στη ζήτηση σε πραγματικό χρόνο», δήλωσε ο Alain Wu, CEO της Xunxi Digital Technology Company, Alibaba Group. «Αυτό επιτρέπει στους παραδοσιακούς παραγωγούς να βελτιώσουν την κερδοφορία τους και να μειώσουν τα επίπεδα των αποθεμάτων τους, ενώ παράλληλα θα μπορούν να ανταποκρίνονται σε αυτές τις εξατομικευμένες ανάγκες», συμπλήρωσε.

Η εισαγωγή της Νέας Παραγωγής είναι ένα ακόμα σημαντικό βήμα στην εφαρμογή της στρατηγικής «Πέντε Νέων» της Alibaba, η οποία είχε πρωτοπαρουσιαστεί από τον ιδρυτή της εταιρείας, Jack Ma, το 2016, και αποτελείται από τους εξής κλάδους: Νέα Λιανική, Νέα Παραγωγή, Νέα Οικονομία, Νέα Τεχνολογία και Νέα Ενέργεια.

Σε ένα πρώιμο στάδιο, ο ρουχισμός αναγνωρίστηκε ως η εναρκτήρια βάση για το Xunxi- ένας κλάδος στον οποίο οι μακροσκελής κύκλοι παραγωγής και τα υψηλά επίπεδα αποθεμάτων έχουν υπάρξει σημαντικά προβλήματα για ένα μεγάλο χρονικό διάστημα τόσο σε μεγάλους όσο και σε μικρούς παίκτες. Τροφοδοτούμενο από τις νέες τεχνολογίες όπως οι σε πραγματικό χρόνο πόροι, η διαδικασία και ο σχεδιασμός κόστους, η αυτοματοποιημένη εφοδιαστική αλυσίδα και το λειτουργικό σύστημα παραγωγής του Xunxi, το εργοστάσιο είναι σε θέση να παράγει παραγγελίες μικρής παρτίδας με λογικό κόστος και με μικρότερους χρόνους παράδοσης, αυξάνοντας κατά συνέπεια την παραγωγική απόδοση από 25% σε 55, κατά μέσο όρο.

Το μοντέλο πρόβλεψης τάσεων και πωλήσεων του Xunxi παράλληλα με τη δική του ολοκληρωμένη πλατφόρμα σχεδιασμού προϊόντων με τεχνητή νοημοσύνη δίνει στους κατασκευαστές πληροφορίες σχετικά με τις προτιμήσεις των καταναλωτών. Αυτή η βελτιωμένη ροή πληροφοριών μπορεί να μειώσει το κόστος έρευνας και ανάπτυξης και να επιτρέψει στις επιχειρήσεις να αξιοποιήσουν τις ταχέως εξελισσόμενες ευκαιρίες για εξατομίκευση βάσει των προτιμήσεων των καταναλωτών.

Ο ρουχισμός υπήρξε σταθερά ένας από τους μεγαλύτερους κλάδους στις λιανικές αγορές της Alibaba στην Κίνα, η οποία έδωσε στην εταιρεία ένα ασύγκριτο πλεονέκτημα στη συλλογή πληροφοριών από τους πελάτες. Στο παρελθόν, το υπερβολικό απόθεμα είχε οδηγήσει σε απώλεια εσόδων κατά 30% σε ολόκληρο τον κλάδο. Το πιλοτικό εργοστάσιο Xunxi αποδεικνύει τη δέσμευση της Alibaba να διευκολύνει την επιχειρηματική δραστηριότητα οπουδήποτε. Αξιοποιώντας την παραγωγή «ενσωματωμένου στο cloud», οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις μπορούν να παραμείνουν ανταγωνιστικές στην ταχέως κινούμενη αγορά της μόδας.

Το παράδειγμα του Xunxi έρχεται σε μια εποχή που η πανδημία του COVID-19 προκαλεί μια ραγδαία επιτάχυνση στον ψηφιακό μετασχηματισμό διαφορετικών βιομηχανιών. Στο μέλλον, το Xunxi Digital Factory θα βοηθήσει τους πελάτες ενδυμάτων να μειώσουν ακόμη περισσότερο τα επίπεδα αποθέματος, ενώ θα συνεχίσει να αυξάνει την αποδοτικότητα καθώς και το επίπεδο εξατομίκευσης. Καθώς η πρωτοβουλία εξελίσσεται, η τεχνολογία θα αναπαραχθεί σε άλλους τομείς εκτός από την τρέχουσα εστίαση της μόδας και της ένδυσης. Ο Wu πρόσθεσε: «Ανυπομονούμε να μάθουμε και να συνεργαστούμε με συναδέλφους της βιομηχανίας για να οικοδομήσουμε μαζί το οικοσύστημα της Νέας Βιομηχανίας».

Σχετικά άρθρα