Τουρκολιάς: Δύσκολο έργο η αποκατάσταση της εμπιστοσύνης τραπεζών και κοινωνίας

Τουρκολιάς: Δύσκολο έργο η αποκατάσταση της εμπιστοσύνης τραπεζών και κοινωνίας

Εγκαινιάστηκε χθες το νέο κτίριο των χειρουργείων του ΓΝΑ «Ευαγγελισμός» που αποτελεί σημαντική χορηγία της Εθνικής Τράπεζας.

Tο νέο κτίριο των χειρουργείων του ΓΝΑ «Ο Ευαγγελισμός», αποκλειστική δωρεά της Εθνικής Τράπεζας, εγκαινίασε χθες ο υπουργός Υγείας Μ.Βορίδης, ο οποίος ξεναγήθηκε στα δεκαπέντε νέα σύγχρονα χειρουργεία με ιατροτεχνολογικό εξοπλισμό κορυφαίας τεχνολογίας όπως αντιβακτηριδιακοί τοίχοι corian, χειρουργικοί προβολείς Led και ειδικός κλιματισμός για ασηψία. Ανάμεσα τους υπάρχουν δύο ορθοπεδικά χειρουργεία με στήλες αναισθησιολόγου, λαπαροσκόπου και αρθροσκόπου, τελευταίας γενιάς και δύο καρδιοχειρουργικές αίθουσες, από τις μεγαλύτερες στην Ελλάδα, με εξοπλισμό τελευταίας τεχνολογίας.

Την διαβεβαίωση ότι «η Εθνική Τράπεζα, ο κύριος αιμοδότης της ελληνικής οικονομίας, θα συνεχίσει παράλληλα να συνδράμει τους τομείς της επιστήμης, των γραμμάτων, των τεχνών και του αθλητισμού, εμπλουτίζοντας την κοινωνική και πολιτιστική προσφορά της στην Ελλάδα» έδωσε ο διευθύνων σύμβουλος της Εθνικής Τράπεζας Αλέξανδρος Τουρκολιάς, μιλώντας στη εκδήλωση εγκαινίων του νέου κτιρίου των χειρουργείων.

Ο διευθύνων σύμβουλος της Εθνικής Τράπεζας επισήμανε ότι «για πρώτη φορά, στα τελευταία έξι χρόνια, μπορούμε, σε ρεαλιστική βάση, να οραματιστούμε την επόμενη μέρα για τη χώρα μας. Η οικονομική ανάκαμψη είναι πλέον πραγματικότητα. Η ύφεση, σε τεχνικό επίπεδο, τελείωσε. Η κρίση έδειξε, εκτός των άλλων, ότι η εμπιστοσύνη μεταξύ τραπεζών και κοινωνίας έχει μειωθεί δραματικά. Η αποκατάστασή της δεν είναι εύκολη υπόθεση».

«Οι τράπεζες πρέπει να αναδείξουν και να συνδέσουν μορφές χρηματοδότησης, που να εναρμονίζονται απόλυτα με τον κοινωνικό στόχο μιας υγιούς οικονομίας. Ανεξάρτητα από το βαθμό ή το εύρος ευθύνης τους, οι τράπεζες πρέπει να δείξουν κατανόηση και θετική στάση στα προβλήματα που αντιμετωπίζουν επιχειρήσεις και νοικοκυριά. Και η Εθνική, και το πράττει αυτό, με μεγαλύτερη αποτελεσματικότητα θα συνεχίσει την προσπάθεια αυτή. Διότι, εκτός άλλων, η εμπιστοσύνη, δεν αγοράζεται. Κατακτάται με την καθημερινή πρακτική και τις δεσμεύσεις μας έναντι του κοινού», επισήμανε.

Η προσφορά της ΕΤΕ περιλαμβάνει ακόμη δύο νευροχειρουργικές αίθουσες με δυνατότητα σταθερού μαγνητικού ή φορητού αξονικού τομογράφου, διαμπερή αίθουσα παρακολούθησης και πλήρη ακτινολογική προστασία για το προσωπικό. Υβριδικό χειρουργείο μοναδικό στην Ελλάδα, που επιτρέπει την άμεση μετατροπή μιας ενδοαγγειακής επέμβασης σε ανοικτή. Τρεις αίθουσες ανάνηψης με ιατροτεχνικό εξοπλισμό που για πρώτη φορά χρησιμοποιείται στην Ελλάδα. Τριάντα έξι αποστειρωτικές μονάδες με υπερσύγχρονα πλυντήρια και κλιβάνους ατμού. Αιμοδυναμικό εργαστήριο τριών θέσεων τεχνολογίας αιχμής. Πέντε αίθουσες γενικής και λαπαροσκοπικής χειρουργικής. Αίθουσα θωρακοχειρουργικής υψηλής τεχνολογίας και δύο αίθουσες ενδοσκοπικής επεμβατικής ουρολογίας.

«Δεν αφήνουμε κανένα πίσω, δεν αφήνουμε κανένα αβοήθητο, δεν αφήνουμε κανένα να πέσει χωρίς βοήθεια. Αυτό είναι που μας καθοδηγεί και αυτή είναι η προσπάθεια που κάνουμε μέσα στο χώρο της υγείας», δήλωσε ο υπουργός Υγείας.

Στο χώρο του νοσοκομείου είχαν συγκεντρωθεί εργαζόμενοι και γιατροί αποδοκιμάζοντας την παρουσία των ΜΑΤ έξω από τα νέα χειρουργεία. Αντιπροσωπεία του σωματείου των εργαζομένων του νοσοκομείου, είχε συνομιλία λίγων λεπτών με τον υπουργό Υγείας στον οποίο τόνισαν ότι το υπερσύγχρονο νέο κτίριο δεν είναι δυνατόν να στεγάσει χειρουργεία που θα λειτουργούν με νοσηλευτές περιορισμένου χρόνου και όχι με μόνιμο προσωπικό.

Όπως αναφέρει το υπουργείο Υγείας σε ανακοίνωσή του για τα νέα χειρουργεία «η χρηστή διαχείριση της δωρεάς, από το σχεδιασμό μέχρι και την υλοποίηση, επέφερε και σημαντική μείωση του κόστους, ύψους περίπου 7 εκατ. ευρώ, του παραχθέντος έργου που συνολικά ανέρχεται στα 30 εκατ. ευρώ. Το εξοικονομηθέν ποσό χρησιμοποιήθηκε για πρόσθετο νοσοκομειακό εξοπλισμό, η παραλαβή του οποίου από τον Ευαγγελισμό ολοκληρώνεται μέσα στο επόμενο τρίμηνο, όπως επίσης και για μελέτη σχετικά με τη βελτίωση του τμήματος Επειγόντων Περιστατικών.

Με το συμφωνηθέν ποσό της δωρεάς αμετάβλητο, προχωρούν δράσεις που είναι σε εξέλιξη σε επίπεδο μελετών, με χρόνο ολοκλήρωσης του συνολικού έργου που εκτείνεται στο 2015», υπογραμμίζει το υπουργείο Υγείας.