Βίντεο-ντοκουμέντο: Αστυνομικοί ξυλοκοπούν άνδρα και τον αφήνουν αβοήθητο

Βίντεο-ντοκουμέντο: Αστυνομικοί ξυλοκοπούν άνδρα και τον αφήνουν αβοήθητο

Φωτογραφίες, βίντεο και πλήθος καταγγελιών στο διαδίκτυο μαρτυρούν απαράδεκτη συμπεριφορά μονάδων της Αστυνομίας στην περιοχή των Εξαρχείων.

Σε δεκαέξι προσαγωγές, και επτά συλλήψεις προχώρησαν οι αστυνομικές δυνάμεις στα Εξάρχεια μετά τα επεισόδια που σημειώθηκαν αργά το βράδυ της Δευτέρας και μετά το πέρας της πορείας για το Πολυτεχνείο.

Στις 10.30 το βράδυ πραγματοποιήθηκε επιχείρηση της αστυνομίας στην οδό Στουρνάρη και τους γύρω δρόμους.

Πολίτες καταγγέλλουν ότι υπήρξε ευρεία καταστολή και πως καταστράφηκαν τζαμαρίες πολυκατοικιών και περίπτερα από άνδρες της αστυνομίας.

Καταγγελίες υπήρξαν και από δημοσιογράφους και ρεπόρτερ οι οποίοι αναφέρουν πως ξυλοκοπήθηκαν την ώρα που προσπαθούσαν να κάνουν τη δουλειά τους.

Σύμφωνα με πληροφορίες μια γυναίκα φωτορεπόρτερ τραυματίστηκε στην πλάτη και ένας δημοσιογράφος έχει τραυματιστεί στο χέρι και στο γόνατο.

Το παρακάτω περιστατικό αποτελεί τεκμήριο των γεγονότων:

Το βίντεο όπως δόθηκε στη δημοσιότητα από το κανάλι στο Youtube του “Δρομογράφου”:

Βίντεο από τις κινήσεις της αστυνομίας στην πορεία για την 17η Νοεμβρίου:

Κάτοικοι της περιοχής από τα μπαλκόνια τους εκτόξευσαν γλάστρες και άλλα αντικείμενα εναντίον των ΜΑΤ προσπαθώντας να τους απωθήσουν.

Για τις καταγγελίες διετάχθη ένορκη διοικητική εξέταση.

Ομάδες ατόμων προέβησαν σε ρίψεις μολότοφ προς αστυνομικούς που βρίσκονταν στην περιοχή, οι οποίοι απάντησαν με ρίψεις δακρυγόνων στις 11 το βράδυ.

Επίθεση καταγγέλλει ότι δέχτηκε και Γερμανός φοιτητής που ζει στην Ελλάδα, μέσω της σελίδας του στο Facebook. Ο ίδιος δήλωσε ότι δέχτηκε επίθεση με κλομπ από αστυνομικούς χωρίς να προκαλέσει κανέναν.

Ανάλογο σκηνικό με της Αθήνας καταγράφηκε και στην πορεία για την επέτειο της εξέγερσης του Πολυτεχνείου στη Θεσσαλονίκη, όπου τα ΜΑΤ επιτέθηκαν σε διαδηλωτές χωρίς να προκληθούν. Επεισόδια μεταξύ αντιεξουσιαστών και αστυνομικών σημειώθηκαν κατά την πορεία στην Πάτρα.

Πράξαμε τα δέοντα, δήλωσε ο υπουργός Δημόσιας Τάξης Βασίλης Κικίλιας για τα αστυνομικά μέτρα των τελευταίων ημερών, από τη ΓΑΔΑ όπου βρέθηκε μετά το πέρας της πορείας.

Πηγή: News247.gr