VW: “Χάνει” έδαφος και στην ευρωπαϊκή αγορά

VW: “Χάνει” έδαφος και στην ευρωπαϊκή αγορά
Photo:

Το μεγαλύτερο πλήγμα υπέστη η Skoda το Νοέμβριο, με τις πωλήσεις της να καταγράφουν πτώση μεγαλύτερη του 3% σε σχέση με τo περασμένο έτος.

Νέα επίσημα στοιχεία δείχνουν ότι το σκάνδαλο της Volkswagen έχει προκαλέσει σοβαρές συνέπειες στη γερμανική αυτοκινητοβιομηχανία, καθώς το μερίδιό της στην ευρωπαϊκή αγορά ολισθαίνει όλο και περισσότερο.

Ειδικότερα, σύμφωνα με την Ευρωπαϊκή Ένωση Κατασκευαστών Αυτοκινήτων (ACEA) τα στοιχεία του Νοεμβρίου δείχνουν ότι ενώ οι νέες ταξινομήσεις αυτοκινήτων VW στην Ευρώπη αυξήθηκαν κατά 4,1% σε σχέση με την ίδια περίοδο την περσινή χρονιά, ενώ το μερίδιο αγοράς της έχει υποχωρήσει από 26,6% το Νοέμβριο του 2014 στο 24,3% φέτος.

Μάλιστα, για τους πρώτους έντεκα μήνες του 2015, το μερίδιο αγοράς της VW αγγίζει το 24,8% σε σύγκριση με το 25,4% κατά την ίδια περίοδο πέρυσι. Το μεγαλύτερο πλήγμα ωστόσο το υπέστη η Skoda το Νοέμβριο, με τις πωλήσεις της να καταγράφουν πτώση μεγαλύτερη του 3% σε σχέση με την ίδια περίοδο του περασμένου έτους.

Από την άλλη πλευρά, η Αμερικανική αυτοκινητοβιομηχανία Ford θα μπορούσε να ισχυριστεί ότι διένυσε μια από τις καλύτερες περιόδους της μέσα στην Ευρώπη το Νοέμβριο, με το μερίδιο αγοράς να ανέρχεται στο 7% από 6,6% πέρυσι.

Σχεδόν 11 εκατ. οχήματα της παγκοσμίως έχουν επηρεαστεί από το παραποιημένο λογισμικό της γερμανικής αυτοκινητοβιομηχανίας, ενώ η VW έχει αναγκαστεί να λάβει εκτεταμένα μέτρα προκειμένου να σώσει τη φήμη της, καθώς και να ενισχύσει τους ισολογισμούς της.