Σε εξέλιξη η πορεία από το Πολυτεχνείο προς την πρεσβεία των ΗΠΑ

Σε εξέλιξη η πορεία από το Πολυτεχνείο προς την πρεσβεία των ΗΠΑ

Δρακόντεια τα μέτρα ασφαλείας στο κέντρο της Αθήνας.

Κορυφώνονται οι εκδηλώσεις για την 41η επέτειο από τη φοιτητική εξέγερση της 17ης Νοεμβρίου του 1973 στο Πολυτεχνείο, καθώς βρίσκεται σε εξέλιξη η καθιερωμένη πορεία προς την αμερικανική πρεσβεία.

Οι πύλες του Πολυτεχνείου έκλεισαν λίγο μετά τις 13:30 και η πορεία ξεκίνησε λίγο μετά τις 15.00. Της πορείας ηγείται, όπως κάθε χρόνο, η αιματοβαμμένη σημαία της εξέγερσης, την οποία μεταφέρουν μέλη της νεολαίας του ΠΑΣΟΚ.

H κεφαλή της πορείας έφτασε πριν από λίγο στην αμερικανική πρεσβεία, όπου οι φοιτητές έψαλαν τον εθνικό ύμνο πάνω από τη σημαία και στη συνέχεια προσπάθησαν να θυροκολλήσουν ψήφισμα στην πρεσβεία, αλλά οι αστυνομικές δυνάμεις δεν τους το επέτρεψαν.

Στο μεταξύ, προς την αμερικανική πρεσβεία κατευθύνεται και ο κύριος όγκος των διαδηλωτών, υπό το «βλέμμα» ισχυρής αστυνομικής δύναμης. Οι διαδηλωτές βρίσκονται αυτή την ώρα στην πλατεία Συντάγματος.

Κλειστοί είναι οι δρόμοι γύρω από το ΕΜΠ έως την πλατεία Κάνιγγος, καθώς και η περιοχή του κέντρου που περικλείεται από τις λεωφόρους Αλεξάνδρας, Πατησίων, Σταδίου, Βασιλίσσης Σοφίας και τους κάθετους δρόμους αυτών. Επίσης, δεν επιτρέπεται η στάση και η στάθμευση των οχημάτων σε δρόμους στην ευρύτερη περιοχή της πρεσβείας των ΗΠΑ.

Κλειστοί είναι ακόμη οι σταθμοί του μετρό Σύνταγμα, Πανεπιστήμιο, Ευαγγελισμός, Μέγαρο Μουσικής και Αμπελόκηποι. Επιπλέον με απόφαση του Οργανισμού «Συγκοινωνίες Αθηνών», θα πραγματοποιηθούν τροποποιήσεις στα δρομολόγια και τις στάσεις των μέσων μαζικής μεταφοράς έως τα ξημερώματα της Τρίτης.