Ξεπέρασαν τις προσδοκίες οι πωλήσεις της eBay το γ’ τρίμηνο- Πώς κινήθηκε η τιμή των μετοχών

Ξεπέρασαν τις προσδοκίες οι πωλήσεις της eBay το γ’ τρίμηνο- Πώς κινήθηκε η τιμή των μετοχών
epa08172779 (FILE) - An exterior view dated 11 January 2013 showing the eBay Corporate headquarters in San Jose, California, USA (reissued 28 January 2020). Ebay is to release their 4th quarter 2019 results on 28 January 2020. EPA/JOHN G. MABANGLO *** Local Caption *** 50666805 Photo: ΑΠΕ-ΜΠΕ
Οι άνθρωποι έμειναν στα σπίτια τους εξαιτίας της πανδημίας του κορωνοϊού και... επιδόθηκαν στις αγορές προϊόντων μέσω του διαδικτύου.

H εταιρεία ηλεκτρονικού εμπορίου eBay Inc αναμένει για το προηγούμενο τρίμηνο των καλοκαιρινών διακοπών αύξηση των πωλήσεών της, πέραν των προσδοκιών της Γουόλ Στριτ, καθώς οι άνθρωποι έμειναν στα σπίτια τους εξαιτίας της πανδημίας COVID-19 και επιδόθηκαν στις αγορές προϊόντων μέσω του διαδικτύου.

Ωστόσο, η τιμή των μετοχών της εταιρείας μειώθηκε κατά 5%, αφού ανακοίνωσε ότι οι ενεργοί πελάτες της, αυξήθηκαν μόλις κατά ένα εκατομμύριο στα 183 εκατομμύρια στο τρίτο τρίμηνο του 2020 και σε σύγκριση με τον προηγούμενο τρίμηνο.

«Το δεδομένο των ενεργών αγοραστών είναι πιθανό να προκαλέσει ανησυχίες, σχετικά με το πως θα είναι η ανάπτυξη [της eBay], καθώς ο σχετικός με την COVID-19, ούριος άνεμος για την εταιρεία αποδυναμώνεται» σύμφωνα με τον Τζέιμς Κόρντγουελ, αναλυτή της Atlantic Equities.

Η eBay ανακοίνωσε ότι αναμένει έσοδα για το τέταρτο τρίμηνο μεταξύ 2,64-2,71 δισεκατομμυρίων δολαρίων, ξεπερνώντας τις εκτιμήσεις των αναλυτών για έσοδα 2,54 δισεκατομμυρίων δολαρίων, σύμφωνα με τα διαθέσιμα στοιχεία (IBES, Refinitiv).