Ποιες πόλεις είναι «θωρακισμένες» ενάντια στην κλιματική αλλαγή;

Ποιες πόλεις είναι «θωρακισμένες» ενάντια στην κλιματική αλλαγή;
Photo: pixabay.com

Δείτε ποιες πόλεις βραβεύθηκαν ως κορυφαίες στον αγώνα για την προστασία του πλανήτη.

Η Siemens και το δίκτυο C40 Cities Climate Leadership Group (C40) ανακοίνωσαν τους νικητές των «City Climate Leadership Awards 2014», κατά τη διάρκεια τελετής βράβευσης που πραγματοποιήθηκε πρόσφατα στη Νέα Υόρκη. Τα Βραβεία τιμούν πόλεις απ’ όλο τον κόσμο που έχουν διακριθεί σε ό,τι αφορά στην αστική βιωσιμότητα και κατέχουν ηγετική θέση στον αγώνα κατά της κλιματικής αλλαγής.

«Στον αγώνα εναντίον της κλιματικής αλλαγής, οι πόλεις παίζουν τον πιο κρίσιμο ρόλο», σχολίασε ο Roland Busch, Διευθύνων Σύμβουλος του Τομέα Υποδομών & Αστικών Κέντρων της Siemens και Μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου της Siemens AG. «Και οι πόλεις το γνωρίζουν πολύ καλά αυτό. Είμαστε έκπληκτοι από το πλήθος και την ποιότητα των πρωτοβουλιών που έχουν αναλάβει πόλεις σε όλο τον κόσμο, οι οποίες διακρίνονται για την καινοτομία και το θετικό περιβαλλοντικό αντίκτυπο. Είδαμε τολμηρές προσεγγίσεις, αντισυμβατική σκέψη και έξυπνη εφευρετικότητα. Το βασικό είναι ότι δεν πρόκειται απλώς για ιδέες, αλλά για ιδέες που κάνουν τη διαφορά».

Οι νικητές τιμήθηκαν κατά τη διάρκεια της τελετής απονομής των βραβείων, στην οποία συμμετείχαν ο Eduardo Paes καθώς και ο Roland Busch, ο Michael R. Bloomberg, Πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου του C40, και η Gro Harlem Brundtland, πρώην Πρωθυπουργός της Νορβηγίας. Η εκδήλωση συγκέντρωσε περισσότερους από 250 παράγοντες λήψης αποφάσεων από πόλεις όλου του κόσμου, συμπεριλαμβανομένων αρχηγών κρατών, δημάρχων, πολεοδόμων, υπεύθυνων χάραξης πολιτικής και εκπροσώπων του επιχειρηματικού κόσμου.

Ας δούμε ποιες πόλεις ξεχώρισαν: