«Δεν βλέπω συμφωνία, αλλά αδιέξοδο»

«Δεν βλέπω συμφωνία, αλλά αδιέξοδο»

«Κάποιες προεκλογικές δεσμεύσεις μας, ήταν υπερβολικές», δηλώνει ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Μητρόπουλος.

Υπερβολικές ήταν ορισμένες προεκλογικές δεσμεύσεις του ΣΥΡΙΖΑ, σύμφωνα με τον Αλέξη Μητρόπουλο, ο οποίος μίλησε το πρωί της Πέμπτης στον τηλεοπτικό σταθμό Mega.

“Ενδεχομένως υπερβάλαμε ως προς ορισμένες προεκλογικές δεσμεύσεις”, είπε ο αντιπρόεδρος της Βουλής. Ωστόσο κατηγόρησε τους πιστωτές για το γεγονός ότι “αγνοούν τη λαϊκή εντολή θέτοντας τελεσίγραφα”.

Παράλληλα, εκτίμησε ότι “η διαπραγμάτευση οδηγείται σε πλήρες αδιέξοδο” και επανέλαβε την πρότασή του για την προσφυγή στη λαϊκή ετυμηγορία μέσω δημοψηφίσματος.Τέλος, απαντώντας σε ερώτηση σχετικά με τη στάση που θα τηρήσει απέναντι στη συμφωνία ο κ. Μητρόπουλος είπε χαρακτηριστικά:”Ο Θεός να μου δώσει δύναμη να μη δειλιάσω αλλά μέχρι τότε θα αγωνιστώ να πείσω την κυβέρνηση και τον πρόεδρό μου να μην εισηγηθούμε τέτοια μέτρα”.

Χαρακτήρισε “κακή” την συμφωνία της 20ης Φεβρουαρίου λέγοντας ότι: “Σήμερα έχουμε μπλέξει, από τη μια η ρήξη θα οδηγήσει σε εθνική τραγωδία και από την άλλη το πακέτο που ζητούν οι δανειστές, κυρίως το ΔΝΤ αλλά και η Ευρωπαϊκή Επιτροπή είναι τέτοιας πρωτοφανούς αγριότητας που όχι μόνο εκτός εντολής είναι αλλά εκτός και του προγράμματος του ΣΥΡΙΖΑ. Γι΄ αυτό έχουμε μπλέξει αφενός στην κακή συμφωνία της 20ης Φλεβάρη διότι έχει 2-3 σκληρούς όρους σε βάρος της χώρας”.

Και πρόσθεσε: “Εξαρτήθηκε η όποια εκταμίευση από την αξιολόγηση. Δεύτερον διακρατήθηκαν τα 11 δισ. από το ΤΧΣ. Τρίτον, επιφυλάχθηκε διττός ρόλος στην ΕΚΤ αφενός να συναποφασίζει ως θεσμός και δευτέρως αναφορικά με τη ρευστότητα να έχει ανεξαρτησία, είναι τρεις σκληροί όροι σε βάρος της χώρας που περιέχοντο στη συμφωνία, εκεί μένουν προσηλωμένοι σχολαστικά προσηλωμένοι, σφοδρά προσηλωμένοι οι δανειστές και μας έχουν δημιουργήσει αυτό το κεφαλοκλείδωμα”.

Πηγή: news247.gr