Ένας από τους μεγάλους κερδισμένους του σκανδάλου της Volkswagen

Ένας από τους μεγάλους κερδισμένους του σκανδάλου της Volkswagen

Η Fiat ήταν αυτή που μπήκε «σφήνα» μετά το χτύπημα στη γερμανική αυτοκινητοβιομηχανία.

Το σκάνδαλο παραποίησης των στοιχείων για τις εκπομπές ρύπων της Volkswagen επηρέασε το μερίδιο αγοράς της γερμανικής αυτοκινητοβιομηχανίας στην Ευρώπη για πέμπτο συνεχόμενο μήνα, καθώς οι αποστολές έπεσαν στην εγχώρια αγορά της και στο Ηνωμένο Βασίλειο.

Όπως ανακοίνωσε η Ένωση Ευρωπαίων Κατασκευαστών Αυτοκινήτων οι νέες καταγραφές οχημάτων της VW έπεσαν στην περιοχή κατά 4%, σε λιγότερα από 128.350 οχήματα τον Ιανουάριο, έναντι μιας αύξησης 6,3% στις πωλήσεις όλων των αυτοκινητοβιομηχανιών σε 1,09 εκατ. αυτοκίνητα.

Συνολικά στον όμιλο της Volkswagen, περιλαμβανομένων των Audi και Porsche, αντιστοιχεί το 24,3% των ευρωπαϊκών πωλήσεων αυτοκινήτων του περασμένου μήνα, ενώ το μερίδιο αγοράς της ήταν 25,6% τον ίδιο μήνα του περασμένου έτους.

Την ίδια στιγμή οι ανταγωνιστές της VW πρόσθεσαν Ευρωπαίους αγοραστές τον Ιανουάριο. Μεταξύ τους η Fiat Chrysler που ωφελήθηκε από το Renegade SUV, η Opel της General Motors και η Ford που ανακοίνωσε την Παρασκευή ότι τα SUV EcoSport και Kuga ωθούν τη ζήτηση.