Επιστροφή στην ισχυρή ανάπτυξη παρά τα σκάνδαλα αναμένει η Volkswagen

REUTERS

Ο διευθύνων σύμβουλος Ματίας Μίλερ φάνηκε ιδιαίτερα αισιόδοξος ακόμη και για τη φετινή δύσκολη χρονιά.

Η Volkswagen έχει την δυνατότητα να ανακοινώσει ισχυρή ανάπτυξη στις λειτουργικές της δραστηριότητες το 2016 παρόλο που βρίσκεται αντιμέτωπη με το σκάνδαλο παραποίησης των εκπομπών ρύπων και τον επαναπροσδιορισμό της στρατηγικής της, δήλωσε ο διευθύνων σύμβουλος Ματίας Μίλερ.

Οι περικοπές κόστους στη μεγαλύτερη ευρωπαϊκή αυτοκινητοβιομηχανία βρίσκονται σε «πλήρη εξέλιξη» στις μεμονωμένες μονάδες και το σύνολο του ομίλου, ανακοίνωσε ο Μίλερ στην ετήσια συνέντευξη Τύπου της Volkswagen για την κερδοφορία της.

Πέρυσι, η VW κατέγραψε λειτουργικές ζημίες 4,1 δισεκ. ευρώ, τις υψηλότερες στην ιστορία της, καθώς ενέγραψε προβλέψεις ύψους 16,2 δισεκ. ευρώ και μείωσε το μέρισμά της προκειμένου να καλύψει το κόστος για το σκάνδαλο των παραποιημένων τιμών στις εκπομπές ρύπων.

«Γνωρίζουμε ότι το 2016 θα είναι ένας ακόμα πολύ απαιτητικός χρόνος για τον όμιλο VW», δήλωσε ο Μίλερ, προσθέτοντας ότι η εταιρία σημειώνει σταδιακά πρόοδο σε ό,τι αφορά την διευθέτηση του σκανδάλου με τις εκπομπές ρύπων.

Οι προσπάθειες να βελτιωθούν οι δομές και να ενισχυθεί η αποτελεσματικότητα σε όλον τον όμιλο θα είναι σε πλήρη εφαρμογή έως τις αρχές του 2017 και καταγράφεται «καλή πρόοδος» σε ό,τι αφορά τη στρατηγική της εταιρίας με τους στόχους και τις προτεραιότητες έως το 2025, που αναμένεται να δημοσιοποιηθεί τον Ιούνιο, σύμφωνα με τον Μίλερ.