Η Ford ακολουθεί το δόγμα Τραμπ και επενδύει 1,2 δισ. δολάρια στις ΗΠΑ

REUTERS

Η αυτοκινητοβιομηχανία δείχνει ότι η απόφαση να μην επεκταθεί στο Μεξικό ήταν οριστική.

Η Ford επιβεβαίωσε ότι σκοπεύει να επενδύσει συνολικά 1,2 δισεκατομμύριο δολάρια στα εργοστάσιά της στο Μίσιγκαν, μια απόφαση που έσπευσε να χαιρετίσει ο πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ.

«Δουλειές, δουλειές, δουλειές» έγραψε στο Twitter ο Αμερικανός πρόεδρος, λίγο πριν δοθεί στη δημοσιότητα η ανακοίνωση της εταιρείας.

Πάντως η ανακοίνωση απλώς επιβεβαιώνει τις επενδύσεις που είχαν αποφασιστεί στα τέλη του 2015, στο πλαίσιο μιας συμφωνίας με το συνδικάτο UAW.

Η Ford θα επενδύσει έτσι 850 εκατομμύρια δολάρια στο Εργοστάσιο Συναρμολόγησης του Μίσιγκαν, όπου θα ανανεωθεί ο εξοπλισμός στις γραμμές συναρμολόγησης ενόψει της παραγωγής των νέων μοντέλων Bronco και Ranger. Το εργοστάσιο κατασκευής κινητήρων στο Ρόμεο θα λάβει 150 εκατομμύρια δολάρια προκειμένου «να δημιουργηθούν ή να διατηρηθούν» 130 θέσεις εργασίας ενώ άλλα 200 εκατομμύρια δολάρια θα επενδυθούν για την ίδρυση ενός δεύτερου κέντρου ερευνών και διαχείρισης δεδομένων στο Μίσιγκαν.

Τον Ιανουάριο η αυτοκινητοβιομηχανία είχε ανακοινώσει ότι πρόκειται να επενδύσει 700 εκατομμύρια δολάρια στις ΗΠΑ, εγκαταλείποντας το σχέδιό της για την κατασκευή μιας νέας μονάδας στο Μεξικό.

Η Ford χαιρέτισε επίσης τη συνεργασία της με το συνδικάτο UAW, που με τη σειρά του χαιρέτισε τις επενδύσεις που ανακοίνωσε η εταιρεία.

Πηγές: ΑΠΕ-ΜΠΕ, AFP

Σχετικά άρθρα