Η Ford και η Apple ανακοινώνουν τη συνεργασία τους

Η Ford και η Apple ανακοινώνουν τη συνεργασία τους

Η Google αναμένεται να στήσει τη μονάδα αυτόνομων οχημάτων ως ξεχωριστή επιχείρηση υπό τη μητρική της εταιρεία, Alphabet Inc, την επόμενη χρονιά.

H Google φέρεται να βρίσκεται σε συζητήσεις με την αυτοκινητοβιομηχανία Ford Motor για τη μαζική παραγωγή τεχνολογίας αυτόνομης οδήγησης, σύμφωνα με πληροφορίες της Automotive News.

Η συνεργασία των δυο εταιρειών αναμένεται να ανακοινωθεί στο ετήσιο International Consumer Electronics Show στο Λας Βέγκας την πρώτη εβδομάδα του Ιανουαρίου.

Από την άλλη, εκπρόσωπος της Google σημείωσε ότι η εταιρεία είναι σε συζητήσεις και με άλλες αυτοκινητοβιομηχανίες, εκτός από τη Ford και αναμένεται να στήσει τη μονάδα αυτόνομων οχημάτων ως ξεχωριστή επιχείρηση υπό τη μητρική της εταιρεία, Alphabet Inc, την επόμενη χρονιά.

Τον Ιούνιο ο τεχνολογικός κολοσσός χρησιμοποίησε την αυτό-οδήγηση στα δικά της αυτοκίνητα κοντά στην περιοχή του Mountain View αλλά και στο Austin, ενώ προσφάτως ανακοίνωσε ότι θα δημιουργήσει αυτόνομα αυτοκίνητα, τα οποία θα προσφέρουν βόλτες προς ενοικίαση μέχρι το 2020.