Η νέα γενιά της κοινωνικής καινοτομίας

Η νέα γενιά της κοινωνικής καινοτομίας

Μια εκδήλωση με τους επιχειρηματίες της αλλαγής.

Την Πέμπτη 16 Ιουνίου στις 19.00, σας περιμένουμε στο Γαλλικό Ινστιτούτο της Αθήνας (Σίνα 31). Γνωρίστε τους πρωτοπόρους της κοινωνικής καινοτομίας και ανακαλύψτε τη δύναμη της κοινωνικής επιχειρηματικότητας!

Στην εκδήλωση, που εντάσσεται στον κύκλο δράσεων «Η νεολαία που καινοτομεί», θα παρουσιάσουν το έργο τους εμβληματικοί εκπρόσωποι της κοινωνικής καινοτομίας από τη Γαλλία και την Ελλάδα. Αυτή τη βραδιά παρουσίασης ιδεών, στη διοργάνωση της οποίας συμμετέχει και το Impact Hub Athens, θα παρουσιάσει ο Mathieu Baudin, του Institut des futurs souhaitables.

Εκ μέρους του Impact Hub Athens, συμμετέχουν οι:
Μελίνα Ταπραντζή της Wise Greece
Ναταλία Κρίτσαλη του Blood-E

Περισσότερες πληροφορίες για την εκδήλωση θα βρείτε εδώ.

Η Μελίνα Ταπραντζή ίδρυσε την Wise Greece το 2013 για να προτείνει ένα καινούριο μοντέλο καταναλωτικής συμπεριφοράς: τα έσοδα των πωλήσεων των προϊόντων διατροφής της, επιτρέπουν την αγορά τροφίμων για τα άτομα που τα έχουν ανάγκη. Διάλεξε τα προϊόντα της με βάση τα κριτήρια της ποιότητας και της πρωτοτυπίας, για να προβάλει μια νέα εικόνα των ελληνικών προϊόντων. Η Wise Greece συμμετέχει στο Impact Hub Scaling program.


Η Ναταλία Κρίτσαλη ξεκίνησε την ιδέα μιας πλατφόρμας ανταλλαγής, σε πραγματικό χρόνο, ανάμεσα στις ανάγκες για δωρεές αίματος και τους εθελοντές δωρητές, το 2012 όταν βρέθηκε αντιμέτωπη με την ανάγκη για αίμα για την οικογένεια της. Αποφάσισε λοιπόν να δημιουργήσει μια ομάδα στην Αθήνα μαζί με άλλους φοιτητές, με στόχο να αυξήσουν τον αριθμό των δωρητών για να καλυφθούν οι ανάγκες για δωρεές αίματος. Το Blood-E ήταν μία από τις τρεις νικήτριες ομάδες του Social Impact Award Greece 2014.