Η Volkswagen κινδυνεύει με πρόστιμο 18 δισ. δολαρίων

Η Volkswagen κινδυνεύει με πρόστιμο 18 δισ. δολαρίων
Photo:

Το αμερικανικό υπουργείο Δικαιοσύνης επιδιώκει την επιβολή προστίμου μέχρι και 37.500 δολάρια για κάθε ντίζελ αυτοκίνητο της Volkswagen που παραβιάζει τους κανόνες.

Οι αμερικανικέ ςομοσπονδιακές υπηρεσίες κατέθεσαν αστική αγωγή σε δικαστήριο του Ντιτρόιτ τη Δευτέρα, επιδιώκοντας την επιβολή προστίμου μέχρι και 37.500 δολάρια για κάθε ντίζελ αυτοκίνητο της Volkswagen μετά το σκάνδαλο της γερμανικής αυτοκινητοβιομηχανίας.

Αυτή τη στιγμή περίπου 500.000 αυτοκίνητα ντίζελ είναι στους δρόμους, τα οποία παραβιάζουν τους περιβαλλοντικούς κανόνες. Αυτό σημαίνει ότι το πρόστιμο μπορεί να αγγίξει μέχρι και τα 18 δισ. δολάρια.

Από την πλευρά της, η VW έχει παραδεχθεί ότι το λογισμικό παραποίησης των τιμών των ρύπων είχε τοποθετηθεί σε 8 εκατομμύρια ντιζελοκίνητα οχήματα, ενώ λέγεται ότι συνεργάζεται με τις ΗΠΑ και τις περιβαντολλογικές ρυθμιστικές αρχές προκειμένου να βρουν μια λύση.

Ωστόσο, η Aμερικανική Υπηρεσία Προστασίας Περιβάλλοντος (EPA) ανακοίνωσε τη Δευτέρα ότι δεν έχει «κλείσει» μέχρι στιγμής κάποια κοινή συμφωνία.