Ισπανικό δικαστήριο παίρνει το μέρος των torrents!

Ισπανικό δικαστήριο παίρνει το μέρος των torrents!

Την άρση απαγόρευσης της πρόσβασης σε έξι ιστοσελίδες αποφάσισε δικαστήριο στη Σαραγόσα.

Έξι ιστοσελίδες οι οποίες λειτουργούσαν ως κέντρα διαμοιρασμού αρχείων μπλοκαρίστηκαν τον περασμένο Μάιο στην Ισπανία, όμως ένα δικαστήριο στη Σαραγόσα αποφάσισε να άρει την απαγόρευση πρόσβασης.

Οι σελίδες αυτές περιέχουν torrents διαφόρων ειδών αρχείων ήχου, εικόνας, προγραμμάτων και κειμένων, και θεωρήθηκαν –αρχικά- ότι παραβιάζουν τη νομοθεσία σχετικά με τα πνευματικά δικαιώματα. Όμως το δικαστήριο της Σαραγόσα είχε άλλη άποψη, καθώς αποφάνθηκε ότι δεν υπήρχαν «επαρκείς λόγοι» για το μπλοκάρισμά των sites.

Η απόφαση αυτή αφορά τις ιστοσελίδες PCTorrent.com, NewPCT.com, PCTestrenos.com, Descargaya.es και TumejorTV.com. Μέσα στην επόμενες μέρες οι ισπανικοί πάροχοι είναι υποχρεωμένοι να επιτρέψουν ξανά σε όσους βρίσκονται στη χώρα να έχουν πρόσβαση στα συγκεκριμένα sites.

Μετά την αρχική απαγόρευση η κίνηση σε αυτές τις σελίδες είχε πέσει κατακόρυφα, παρότι μερικές από αυτές είχαν βρει τον τρόπο να παρακάμψουν τον αποκλεισμό. Άλλωστε, η Ισπανία θεωρείται μια από τις πλέον «σκληρές» χώρες αναφορικά με την πολιτική της κατά της ψηφιακής «πειρατείας», ενώ αρκετά άτομα που διαχειρίζονταν ιστοσελίδες διαμοιρασμού αρχείων, έχουν φυλακιστεί.

Διαβάστε ακόμη:

Μπορεί το Spotify να μειώσει την πειρατεία;

Η πειρατεία «σώζει τα κέρδη»

1,1 δισ. λίρες εναντίον των «αόρατων εχθρών»