Μια ακόμη χώρα μηνύει την Volkswagen

ΑΠΕ-ΜΠΕ

Η υπόθεση της παραποίησης των στοιχείων εκπομπών ρύπων συνεχίζει να ακολουθεί τη γερμανική εταιρεία.

Μήνυση εναντίον της θυγατρικής της Volkswagen στην Αυστραλία υπέβαλαν οι εποπτικές αρχές της χώρας, για την πώληση περισσότερων από 57.000 οχημάτων τα οποία έφεραν το ειδικό λογισμικό παραποίησης των ελέγχων εκπομπής ρύπων.

Σε ανακοίνωσή της, η Επιτροπή Ανταγωνισμού και Κατανάλωσης της χώρας γνωστοποίησε την εκκίνηση της δικαστικής διαδικασίας εναντίον τόσο της γερμανικής αυτοκινητοβιομηχανίας, όσο και της αυστραλιανής θυγατρικής της.

Ήδη στη χώρα η νομική εταιρεία Maurice Blackburn έχει υποβάλει αγωγωή ύψους 75 εκατ. δολαρίων κατά της γερμανικής εταιρείας ζητώντας επιπλέον την πλήρη επανόρθωση όσων αγόρασαν περισσότερα από 90.000 οχήματα με το ύποπτο λογισμικό.

Η αρχές της Αυστραλίας ζητούν από την Volkswagen να προχωρήσει σε πλήρη αποζημίωση όσους εθίχθησαν από την υπόθεση αλλά και να πραγματοποιήσει καμπάνιες στις οποίες θα ενημερώνει του καταναλωτές για τις πρακτικές που ακολουθούσε και τον τρόπο με τον οποίο ανέλαβε να αποκαταστήσει τη νομιμότητα.

Σε ανακοίνωσή της η Volkswagen Group Australia ανέφερε πως αμφιβάλλει ότι η κίνηση των εποπτικών αρχών της Αυστραλίας θα ωφελήσουν τους καταναλωτές καθώς η ίδια σχεδιάζει ήδη ένα νέο λογισμικό το οποίο θα διορθώνει τα στοιχεία εκπομπών ρύπων και θα το έχει ολοκληρώσει πιθανότατα ως το τέλος του έτους.

Πάντως η μητρική εταιρεία έχει ήδη γνωστοποιήσει ότι διερευνά τη συγκεκριμένη υπόθεση που αφορά τις δραστηριότητές της στην Αυστραλία.