Νέα επίθεση αυτοκτονίας στο Βόλγκογκραντ

Νέα επίθεση αυτοκτονίας στο Βόλγκογκραντ

14 νεκροί και 23 τραυματίες από την έκρηξη που σημειώθηκε το πρωί σε τρόλεϊ - Σε επιφυλακή οι ρωσικές αρχές εν όψει των Χειμερινών Ολυμπιακών.

Σε «κόκκινο» συναγερμό βρίσκονται οι ρωσικές αρχές μετά τη νέα επίθεση αυτοκτονίας που σημειώθηκε σήμερα το πρωί σε τρόλεϊ στη ρωσική πόλη Βόλγκογκραντ, μία μόλις ημέρα μετά την επίθεση γυναίκας-καμικάζι στο σιδηροδρομικό σταθμό της ίδιας πόλης, η οποία στοίχισε τη ζωή σε 16 ανθρώπους, και 40 ημέρες πριν από τη διεξαγωγή των χειμερινών Ολυμπιακών Αγώνων στο Σότσι.

Τουλάχιστον 14 άνθρωποι σκοτώθηκαν και περισσότεροι από 23 τραυματίστηκαν από τη σημερινή έκρηξη. Πλάνα που μετέδωσε η κρατική τηλεόραση δείχνουν ό,τι απέμεινε από το κατεστραμμένο μπλε και λευκό τρόλεϊ με την οροφή του να έχει αποσπαστεί από το υπόλοιπο όχημα και πτώματα και συντρίμμια σκορπισμένα στο δρόμο.

Οι ομοσπονδιακές αρχές ανακοίνωσαν ότι για την έκρηξη, η οποία σημειώθηκε κοντά σε αγορά στη συνοικία Ντζερζίνσκι, διενεργείται έρευνα για «τρομοκρατική ενέργεια και διακίνηση όπλων».

Μέχρι στιγμής καμία οργάνωση δεν έχει αναλάβει την ευθύνη για τη σημερινή ή τη χθεσινή επίθεση.

Οι δύο αυτές επιθέσεις εντείνουν την ανησυχία, όπως σχολιάζει το Reuters, σχετικά με την ασφάλεια των χειμερινών Ολυμπιακών Αγώνων, οι οποίοι είναι προγραμματισμένο να ξεκινήσουν στις 7 Φεβρουαρίου στο Σότσι που βρίσκεται σε απόσταση 690 χιλιομέτρων νοτιοδυτικά του Βόλγκογκραντ.

Διαβάστε ακόμη: H νεαρή γυναίκα καμικάζι, οι μειονότητες και ο Πούτιν