Πώς οι οδηγοί της Ford θα ελέγχουν το αυτοκίνητο μέσω iPhone ή Android

Πώς οι οδηγοί της Ford θα ελέγχουν το αυτοκίνητο μέσω iPhone ή Android

Κάντε σχεδόν τα πάντα με το αυτοκίνητο μόνο μέσω του κινητού σας.

Η Ford ανακοίνωσε μια νέα σειρά χαρακτηριστικών για το Sync 3, ένα σύστημα πολυμέσων, που θα επιτρέπουν στους οδηγούς να ελέγχουν τις αγαπημένες τους εφαρμογές, το ηχοσύστημα του αυτοκινήτου, το χειριστήριο του τιμονιού, την οθόνη πολλαπλών λειτουργιών, αλλά και την κεντρική κονσόλα μέσω του Φωνητικού Ελέγχου.

Μάλιστα, σημειώνεται ότι όσοι έχουν λειτουργικό σύστημα Apple ή Google θα μπορούν να συνδεθούν ακόμη πιο εύκολα.

Συνεπώς, οι οδηγοί που κατέχουν iPhone θα μπορούν να έχουν πρόσβαση σε χάρτες, μηνύματα, μουσική καθώς και σε άλλες λειτουργίες του κινητού, μέσω της προσωπικής βοηθού Siri ή της οθόνης αφής του αυτοκινήτου.

Οι παλαιότερες εκδόσεις του πρωτοποριακού Sync θεωρήθηκαν δύσκολες ως προς τη χρήση τους, με αποτέλεσμα να μειωθούν απότομα οι βαθμολογίες ικανοποίησης του συστήματος. Μέρος του προβλήματος ήταν ότι το λειτουργικό σύστημα της Microsoft Sync δεν μπορούσε εύκολα να «συνεργαστεί» με τα τηλέφωνα της Google και της Apple.

Επίσης, η Ford θα προσφέρει μια νέα σειρά από εφαρμογές για το Sync 3, οι οποίες θα δίνουν τη δυνατότητα ελέγχου εξ αποστάσεως του οχήματος στους οδηγούς μέσω των smartphone τους, όπως η δυνατότητα κλειδώματος/ξεκλειδώματος, ο έλεγχος της στάθμης των καυσίμων ή των λαδιών, ο εντοπισμός της θέσης στάθμευσης, καθώς και ενδείξεις για τη μπαταρία.

Οι νέες αναβαθμίσεις θα είναι διαθέσιμες στα νέα μοντέλα του 2017 της Ford, ενώ οι κάτοχοι των οχημάτων του 2016 θα μπορούν να τα αναβαθμίσουν πριν το τέλος του χρόνου.