Σπύρος Θεοδωρόπουλος: Το χαρακτηριστικό που θα διαμορφώσει τη νέα γενιά ηγετικών στελεχών

Σπύρος Θεοδωρόπουλος: Το χαρακτηριστικό που θα διαμορφώσει τη νέα γενιά ηγετικών στελεχών
Ο Διευθύνων Σύμβουλος της Chipita συμμετέχει στη νέα πλατφόρμα Fortune Greece Network.

Ο Σπύρος Θεοδωρόπουλος, σε μήνυμά του στο πλαίσιο του CEO Initiative Workshop που πραγματοποιήθηκε στη ΝΕΜΕΑ, αναφέρθηκε μεταξύ άλλων στο ποια είναι η καταλληλότερη μέθοδος προετοιμασίας για τη νέα γενιά ηγετικών στελεχών μέσα σε ένα αβέβαιο και διαρκώς μεταβαλλόμενο τοπίο.

 Ο Διευθύνων Σύμβουλος της Chipita πρόταξε ως βασικό χαρακτηριστικό τη «συναισθηματική νοημοσύνη», που βοηθάει στο να κατανοήσουμε τους ανθρώπους και άρα και τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν.

«Η συναισθηματική νοημοσύνη είναι για εμένα το πιο βασικό προσόν για ένα στέλεχος  που θέλει να εξελιχθεί, χαρακτηριστικό το οποίο δεν είμαι και βέβαιος ότι διδάσκεται απόλυτα. Χρειάζεται να το διαθέτει κάποιος από τον χαρακτήρα του και εμείς να τον βοηθήσουμε να την αναδείξει και να αντιληφθεί την αξία της. Η συναισθηματική νοημοσύνη είναι αυτή που θα τον κάνει να συνεργαστεί όμορφα με τους ανθρώπους γύρω του, να δημιουργήσει team,  να μην προβάλει συνεχώς το «εγώ» του, αλλά να αλλάξει το «εγώ» με το «εμείς» και να αντιληφθεί γρήγορα τις νέες ανάγκες που πρέπει να αντιμετωπίσει».

*O Σπύρος Θεοδωρόπουλος συμμετέχει ως Mindful Leader στο Fortune Greece Network. Δείτε περισσότερα για τη νέα πλατφόρμα ΕΔΩ

**Το CEO Initiative Forum επιστρέφει στη Μεγάλη Βρεταννία στις 23 Νοεμβρίου. Register to watch online!