The FORTUNE GREECE CEO Initiative 2021

Τρίτη, 23 Νοεμβρίου

Hotel Grande Bretagne

BECOME A MEMBER
  • The FORTUNE GREECE CEO Initiative 2021
  • Τρίτη, 23 Νοεμβρίου
  • Hotel Grande Bretagne

About

Business as a platform for change

PEOPLE, PLANET, PURPOSE, PROSPERITY

Το CEO Initiative είναι ένα φόρουμ για εταιρικούς ηγέτες που έχουν δεσμευτεί στην αντιμετώπιση σημαντικών κοινωνικών ζητημάτων ως μέρος της κεντρικής εταιρικής τους στρατηγικής.

Η πρωτοβουλία ξεκίνησε από το Fortune στην Αμερική, μετά από μια ιστορική συνάντηση 100 CEOs με τον Πάπα Φραγκίσκο στο Βατικανό, τον Δεκέμβριο του 2016, ενώ πραγματοποιήθηκε με μεγάλη επιτυχία για πρώτη φορά στην Ελλάδα το 2019.

Επιδίωξη του Fortune Greece  είναι τα πιο ενεργά μέλη της επιχειρηματικής κοινότητας στην Ελλάδα να δημιουργήσουν ένα δυναμικό δίκτυο, που θα αποτελείται από μέλη με δυνατότητα networking σε υψηλό επίπεδο, ανταλλαγή πληροφορίας και γνώσης σε σχέση με τις τεράστιες προσκλήσεις  που αντιμετωπίζουν οι επιχειρήσεις, οι κυβερνήσεις και η κοινωνία, καθώς και συμμετοχή σε κορυφαίες εκδηλώσεις by invitation only.

Το φόρουμ διοργανώνεται στην Ελλάδα για 3η συνεχή χρονιά από το Fortune Greece, σε συνεργασία με την εταιρεία Tsomokos. Φέτος θα δώσουμε έμφαση στο ρόλο της συνεργασίας και των συμπράξεων μεταξύ δημόσιου και ιδιωτικού τομέα. Ωστόσο, αυτή η συνάντηση θα είναι κάτι περισσότερο από μια απλή κουβέντα. Θα επικεντρωθούμε στη δράση, εμβαθύνοντας σε τέσσερεις υπάρχοντες κινδύνους: Κλιματική κρίση, καπιταλισμός, τεχνολογικές αλλαγές, ανθρώπινη ενίσχυση.

Το CEO Initiative είναι ο ιδανικός χώρος για την ανταλλαγή βέλτιστων πρακτικών, τη δημιουργία ουσιαστικών διασυνδέσεων και τον προσδιορισμό των δράσεων που πρέπει να αναληφθούν, για την αντιμετώπιση των προκλήσεων που αντιμετωπίζουν οι εταιρικοί και πολιτικοί ηγέτες. Μέσω συνεργειών και συμπράξεων θα επινοήσουμε στρατηγικές για την αντιμετώπιση όλων των μεγάλων ζητημάτων, από την αντιμετώπιση της κλιματικής αλλαγής και την προετοιμασία για την επόμενη παγκόσμια υγειονομική ή άλλη κρίση, έως την πλοήγηση στα διάφορα κοινωνικά ζητήματα για τα οποία οι εταιρείες και οι CEOs καλούνται τώρα να πάρουν θέση. Στην ετήσια αυτή συνάντηση,  τα μέλη θα ακούσουν από εμπειρογνώμονες για τον αντίκτυπο τόσο της διεθνούς όσο και της εγχώριας πολιτικής και για το πώς η επιχειρηματική κοινότητα μπορεί να προωθήσει τις αρχές του συμπεριληπτικού καπιταλισμού.

Δείτε όσα έγιναν στο CEO Initiative Forum 2020 

Key Themes

A NEW PATH FORWARD

Οι συνέργειες και οι συμπράξεις που είναι αναγκαίες για την επίλυση των προκλήσεων που αντιμετωπίζουν οι κυβερνήσεις, οι επιχειρήσεις, οι κοινωνίες και ο πλανήτης.

WORKING TOWARD A SUSTAINABLE WORLD

Πώς οικοδομείται μια πράσινη οικονομία με επίκεντρο το σύνθημα «reduce, renewable, recycle, reuse» που διευρύνει τις ευκαιρίες, μειώνοντας παράλληλα τα απόβλητα και τις εκπομπές CO2.

REDESIGNING THE WORKPLACE

Η εργασιακή κουλτούρα επαναπροσδιορίζεται, στο επίκεντρο βρίσκεται η επανεκπαίδευση των εργαζομένων με στόχο τη δημιουργία ενός εργατικού δυναμικού χωρίς αποκλεισμούς, με ευελιξία και οικονομική ασφάλεια.

BUILDING STRONGER COMMUNITIES

Επενδύουμε στις τοπικές μας κοινότητες για τη δημιουργία μιας «κοινής» ευημερίας για όλους τους stakeholders. Εργαζόμενους, Πελάτες, Προμηθευτές, Συνεργάτες, Κοινωνία.

TECH THAT WORKS FOR EVERYONE

Πώς η «ηθική» και συνετή χρήση της τεχνολογίας μπορεί να μετασχηματιστεί σε μια ενοποιητική, δίκαιη δύναμη στις επιχειρήσεις και την κοινωνία.

UNDENIABLE STRATEGIES TO EVOLVE YOUR COMPANY CULTURE FOR GROWTH

Οι στρατηγικές που καλούνται να υιοθετήσουν οι CEOs – από την τεχνολογική καινοτομία έως τις βέλτιστες πρακτικές ηγεσίας – για την εξέλιξη της εταιρικής κουλτούρας και διακυβέρνησης, έτσι ώστε οι επιχειρήσεις να λειτουργούν απρόσκοπτα και με ευημερία σε μια νέα πραγματικότητα απομακρυσμένης ή υβριδικής εργασίας.

THE NEXT CRISIS CEOs NEED TO BE THINKING ABOUT NOW

Οι απειλές που καραδοκούν σε έναν ψηφιακό κόσμο, τα εργαλεία που απαιτεί η προστασία μιας επιχείρησης και η ανάλυση των κυρίαρχων προβλημάτων ασφάλειας.

CEO ACTIVISM: BALANCING MORAL AND CORPORATE AGENDAS

Οι CEOs έχουν αρχίσει να τοποθετούνται στη δημόσια σφαίρα, από την κλιματική αλλαγή έως τον ρόλο των γυναικών στον εργασιακό χώρο. Το να μιλάει κανείς δημοσίως τι αντίκτυπο μπορεί να έχει στην κερδοφορία και τα συμφέροντα των μετόχων; Πώς μπορούν οι CEOs να προσαρμόσουν τις τακτικές τους, για να πετύχουν τους στόχους τους στη σημερινή πολωμένη εποχή;

SEC DISCLOSURES: CORPORATE ACCOUNTABILITY FOR A SUSTAINABLE ECONOMY

Η εμπιστοσύνη στις επιχειρήσεις αυξάνεται, καθώς όλο και περισσότερες εταιρείες δεσμεύονται στις αρχές του stakeholder capitalism. Υπήρξε μια σεισμική μετατόπιση στην εστίαση των επενδυτών στη αντιμετώπιση της κλιματικής κρίσης, των ESG και των DE&I για την αξιολόγηση των κινδύνων, των επιπτώσεων και των ευκαιριών στη λήψη επενδυτικών αποφάσεων. Πώς οι δημόσιες γνωστοποιήσεις μπορούν να επηρεάσουν τους επενδυτές, το χρηματοπιστωτικό σύστημα, τις επιχειρήσεις, την οικονομία.

RESPONDING TO THE PANDEMIC’S NEXT PHASE

Μέχρι σήμερα κάθε δημοσιευμένη πρόβλεψη που έχει γίνει για την παγκόσμια πανδημία είναι ακριβής. Πού βρισκόμαστε τώρα και τι θα συμβεί στο μέλλον; Μια συζήτηση για το τι μπορούν να κάνουν οι επιχειρηματίες για να πλοηγηθούν εν μέσω της παγκόσμιας πανδημίας.

ECONOMY: GREECE’S GREATEST CHALLENGE

Το Εθνικό Σχέδιο «Ελλάδα 2.0» και το μεγάλο στοίχημα του Ταμείου Ανάκαμψης για τη χώρα: 106 επενδύσεις και 68 μεταρρυθμίσεις κινητοποιούν 60 δισ. ευρώ συνολικές επενδύσεις στη χώρα τα επόμενα πέντε χρόνια. Οι προκλήσεις, η αξιοποίηση των κονδυλίων και οι κλάδοι που πρωταγωνιστούν.

*H τελική ατζέντα του CEO Initiative Forum θα προκύψει από την εξειδίκευση των key themes του Forum σε συνεργασία με τους strategic partners της πρωτοβουλίας. 

**Η συμμετοχή με φυσική παρουσία είναι μόνο με πρόσκληση. 

Το Fortune δεσμεύεται για ένα ασφαλές περιβάλλον στα live συνέδριά μας. Παρακολουθούμε στενά τις οδηγίες που εκδίδονται από τα Κέντρα Ελέγχου και Πρόληψης και τις κρατικές αρχές, και τηρούνται όλα τα πρωτόκολλα. Για να συμμετέχουν στα live συνέδρια και events του FortuneGreece, όλοι οι παρευρισκόμενοι –  οι ομιλητές και οι λοιποί συμμετέχοντες – πρέπει να είναι πλήρως εμβολιασμένοι κατά της COVID-19 (δηλαδή 14 ημέρες μετά τη λήψη του εμβολίου J&J ή και των δύο δόσεων του εμβολίου Astra, Moderna ή Pfizer) ή ήδη νοσήσαντες (έξι μήνες από τη διάγνωση). Για τους συμμετέχοντες θα υπάρξει πλήρης ενημέρωση και οι λεπτομέρειες θα δοθούν στα μέσα Οκτωβρίου.

Partners

Co-Organiser: Tsomokos
Supporters
Strategic Partners

Contact Us

Για πληροφορίες συμμετοχής στο FORTUNE GREECE CEO Initiative:

– Tέτα Μάη, Chief Revenue Officer Fortune Greece, tmai@forwardmedia.gr, 210 7006842

– Tάνια Σουγιουλτζή, Sales Support, tsougioultzi@forwardmedia.gr, 210 7006841

 

Register to Watch Online