MoneyGram: Προχωρά στην εξαγορά δύο εταιρειών στην Ελλάδα

MoneyGram: Προχωρά στην εξαγορά δύο εταιρειών στην Ελλάδα

Βελτίωση της κατάστασης στην οικονομία μας βλέπει η αμερικανική εταιρεία.

Με στόχο την απευθείας πρόσβαση στα 400 και πλέον σημεία που είχε αναπτύξει η Advanced ChonoCash Services A.E. (ACCS) και την περαιτέρω εξάπλωση του δικτύου της, η MoneyGram ανακοίνωσε σήμερα την εξαγορά της ελληνικής εταιρείας, καθώς και της θυγατρικής της Advanced ChronoCash, MoneyGlobe Ιδρυμα Πληρωμών Α.Ε..

Οι Ελληνικές εταιρείες οι οποίες είχαν συμφωνία πρακτόρευσης με την MoneyGram, είχαν δημιουργήσει από το 2003, χρονιά που πήραν άδεια λειτουργίας από την Τράπεζα της Ελλάδος, ένα ευρύ δίκτυο συνεργασιών στην τραπεζική λιανική (Τράπεζα Πειραιώς, Τράπεζα Χανίων, Συνεταιριστική Δωδεκανήσου, Συνεταιριστική Τράπεζα Χανίων) σε καταστήματα λιανικής (σε κομβικά σημεία των αλυσίδων Carrefour και Μαρινόπουλος), σε ανταλλακτήρια συναλλάγματος (Eurochange) και με εταιρείες ταχυμεταφορών (ACS Couriers), καθώς και ένα σημαντικό ανεξάρτητο δίκτυο.

Σύμφωνα με πληροφορίες του fortunegreece.com ,με αυτή την κίνηση, η αμερικανική πολυεθνική που κατέχει κορυφαία θέση στην αγορά μεταφοράς χρημάτων παγκοσμίως, μειώνει τα κόστη της στην ελληνική αγορά σε μία χρονικά κομβική στιγμή.

Σύμφωνα πάντα με τις ίδιες πληροφορίες, η συγκεκριμένη αγορά έχει δεχθεί σημαντική πίεση τόσο λόγω της μείωσης του αριθμού των μεταναστών όσο και των χρημάτων που μεταφέρουν αυτοί μέσω τέτοιων υπηρεσιών στις πατρίδες τους. Αξίζει να σημειωθεί ότι, ενώ στο παρελθόν αυτή η υπηρεσία στην ελληνική αγορά αφορούσε κυρίως μετανάστες από την Ν.Α. Ασία, στην συνέχεια το μεγαλύτερο κομμάτι το κάλυπτε η αγορά της Βαλκανικής. Η επιστροφή των οικονομικών μεταναστών από τις γειτονικές χώρες λόγω της ύφεσης οδήγησε σε ανακοπή της συνεχούς ανοδικής πορείας που εμφάνιζε η αγορά μεταφοράς χρημάτων μέσω εταιρειών όπως η MoneyGram ή η Western Union. Παράλληλα αξίζει να σημειωθεί ότι έχουν μειωθεί σημαντικά και τα ανεξάρτητα σημεία καθώς και αυτά που είχαν δημιουργηθεί σε Call shops, τουριστικά γραφεία κ.α..

Διαβάστε ακόμη: JP Morgan: Η Ελλάδα κρύβει επενδυτικές ευκαιρίες

Όπως αναφέρει ο Καρλ Σέιμπλε, εκτελεστικός αντιπρόεδρος της Ευρώπης και της Αφρικής, στην ανακοίνωση που εξέδωσε με αφορμή την εξαγορά η MoneyGram από τα κεντρικά της στον Ντάλας : «Η ACCS υπήρξε ένας μεγάλος εταίρος για την MoneyGram δημιουργώντας ένα ισχυρό δίκτυο αξιόπιστων εμπορικών πρακτόρων. Με την εξαγορά της εταιρείας, θα είμαστε πλέον σε θέση να συνεχίσουμε να επεκτείνουμε το δίκτυο άμεσα σε συνεργασία με τους υπαλλήλους μας οι οποίοι εξυπηρετούν τους καταναλωτές μας κάθε μέρα».

Επιπλέον ο κ. Σέιμπλε ανέφερε ότι η εξαγορά της MoneyGlobe θα επιτρέψει στην MoneyGram να προσφέρει μια τεχνολογική λύση που ικανοποιεί τις ιδιαίτερες ανάγκες των καταναλωτών στην Ελλάδα. Εδώ αξίζει να σημειωθεί ότι η MoneyGlobe είναι ένα ίδρυμα πληρωμών που εστιάζεται σε αποστολή εμβασμάτων στο Μπαγκλαντές.

Τελειώνοντας ο Κάρλ Σέιμπλε τόνισε ότι «Δεδομένου ότι η ελληνική οικονομία αρχίζει να βελτιώνεται, στην MoneyGram μπορούμε τώρα να προχωρήσουμε πιο ευέλικτα συλλαμβάνοντας νέες ευκαιρίες σε αυτή τη σημαντική αγορά».