Τον Απρίλιο η πώληση της Κωτσόβολος στη ΔΕΗ από την Currys

Τον Απρίλιο η πώληση της Κωτσόβολος στη ΔΕΗ από την Currys
Φωτογραφία που δόθηκε σήμερα στη δημοσιότητα και εικονίζει εξωτερική άποψη του νέου καταστήματος του Κωτσόβολου στην Καλλιθέα. Τρίτη 11 Ιουλίου 2023. ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΚΩΤΣΟΒΟΛΟΣ/STR Photo: ΑΠΕ-ΜΠΕ
Η βρετανική εταιρεία επισημαίνει ότι Επιτροπή Ανταγωνισμού ενέκρινε πρόσφατα την εξαγορά της αλυσίδας από τη ΔΕΗ.

Το πρώτο δεκαπενθήμερο του Απριλίου  αναμένεται να ολοκληρωθεί το deal πώλησης της αλυσίδας Κωτσόβολος στη ΔΕΗ, όπως ανακοίνωσε σήμερα η βρετανική εταιρεία λιανικής πώλησης ηλεκτρικών ειδών Currys, ιδιοκτήτρια της αλυσίδας, μετά τη λήψη της σχετικής έγκρισης από τη ρυθμιστική αρχή της χώρας.

Η βρετανική εταιρεία επισημαίνει ότι Επιτροπή Ανταγωνισμού ενέκρινε πρόσφατα την εξαγορά της αλυσίδας από τη ΔΕΗ. Σύμφωνα με την Currys, τα καθαρά έσοδα σε μετρητά από τη συναλλαγή αναμένεται να ανέλθουν σε 156 εκατ. στερλίδες (200 εκατ. δολάρια), επισημαίνοντας ότι το ποσό θα χρησιμοποιηθεί για τη μείωση του χρέους της.

Η Currys τον Φεβρουάριο απέρριψε προσφορά ύψους 757 εκατ. λιρών από την αμερικανική επενδυτική εταιρεία Elliott Advisors, αλλά δεν έχει λάβει ακόμη ενημέρωση από τον κινεζικό κολοσσό JD.com, ο οποίος έχει επίσης εκφράσει το ενδιαφέρον του για την απόκτηση της ελληνικής αλυσίδας, σύμφωνα με το Reuters..

Η ρυθμιστική αρχή του Ηνωμένου Βασιλείου έχει ορίσει την 16η Μαρτίου και την 18η Μαρτίου ως προθεσμίες για την Elliott και την JD.com, αντίστοιχα, για την υποβολή οριστικής προσφοράς για την Currys.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ: